БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Никола Филчев избухна в ефира на Канал 3: Христо Иванов да закрие Министерството на правосъдието!

Само в ПИК
Никола Филчев избухна в ефира на Канал 3: Христо Иванов да закрие Министерството на правосъдието!
Автор: ПИК
Дата
Дата
9878
Коментари
7
Никола Филчев избухна в ефира на Канал 3: Христо Иванов да закрие Министерството на правосъдието!

Христо Иванов да поиска закриването на оглавяваното от него ведомство. Революционното предложение направи бившият главен прокурор Никола Филчев в предаването "Факторът Кошлуков" по Канал 3.

Направи ли го, Иванов ще остане в историята като последния министър на правосъдието, изтъкна като бонус обвинителят номер 1 на републиката в периода 1999-2006 г.

Централният аргумент на Филчев обаче е, че в момента Министерството на правосъдието дублирало функциите на Висшия съдебен съвет, през който пък в момента реформаторите се опитвали да кадруват.

И друга дръзка препоръка отправи бившият главен прокурор.

Запитан от водещия как може да се подобри правораздаването в държавата, Филчев отсече - да преминем от три- към двуинстанционен процес, като се премахне Върховният съд. "Костовистите очакваха да им прислужвам, но аз си гледах работата." С тези думи Филчев обясни конфликта си с бившия премиер и лидер на СДС.

Филчев се ангажира пред Кошлуков, че за времето, в което е оглавявал Главната прокуратура, е направил всичко възможно грабителите в държавата да бъдат обвинени.

Още по темата
Никола Филчев пред ПИК: Костов може да отговаря пред закона за подбудителство към престъпление! 100 000 евро са пари за семки и балони за неговите мащаби!
Часовник
17:35
Бившият главен прокурор Никола Филчев се съгласи да коментира скандалната промяна на договора за депозит на Иван Костов, чрез която той е успял да си изтегли парите от КТБ, във време, когато...
Напиши коментар »
(7)
1
Филчев, чета те, препрочитам те и виждам колко съм малък. А ти си БОГ.
2
Защо имам спомен, че комунето Филчев назначен от Мавъра, поръча заместника си, и в знак на благодарност Момата го назначи за посланик с личната протекция на агента доносник Гоце.
3
Филчев е голям човек. Отличен юрист. Професор по наказателно право. Най-добрият съдия по наказателни дела във Върховния съд, ръководен от мен. Като Главен прокурор бранеше правата на гражданите и от престъпния свят и от злоупотребите на администрацията. Той направи добро на много хора в рамките на закона. Думата му струва колкото подписа му. На никого шапка не сваля. Браво Филчев ! Евалла ! Голям пич си.
4
Филчев беше доста достоен Прокурор, но бе несправедливо обпют от коставаците, защото отказа да им играе по свирката и да прикрива кражбите им - спомнете си ГАД ЗЕЕВИ, КРЕМИКОВЦИ, НЕФТОХИМ, МАРИЦА-ИЗТОК. Разбойническата приватизация. Все кражби за МИЛИАРДИ - Драгалевското Цигане не е станало МИЛИАРДЕР от продаване на семки, а от тлъсти комисионни.
5
М. Станчова, защо комунето Филчив няма тогава едно повдигнато обвинение по онова време..
6
Лудия зеленчук пак изплува от някъде.
7
Всичко друго, което сте изслушали за съдебната реформа, само ви е загубило времето. Чуйте това синтезирано, но изчерпателно интервю, ако държите на професионализма.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Вървят полицай и свещеник и се оплакват един на друг какви тежки времена са настанали. Изведнъж гледат, че двама се бият. Полицаят искал да ги арестува, обаче попът го спрял:
- Още не му е времето, синко, почакай!
Двамата продължили да се бият, а попът през цялото време удържал полицая. Най-накрая единият от биещите се паднал мъртъв.
Свещеникът:
- Ето сега е моментът - да вървим! Единият е за теб, а другият е за мен…