Новата звезда на Черно море Иван Маркович сензационно пред ПИК: Дойдох в отбора, защото съм свикнал в България! ЦСКА ми даде много, бих се върнал при "червените"!

ЧАС ПИК

Новата звезда на Черно море Иван Маркович сензационно пред ПИК: Дойдох в отбора, защото съм свикнал в България! ЦСКА ми даде много, бих се върнал при "червените"!

26455
на 31.01.2016
Новата звезда на Черно море Иван Маркович сензационно пред ПИК: Дойдох в отбора, защото съм свикнал в България! ЦСКА ми даде много, бих се върнал при червените!
Автор:   Ивайло Илиев

Последвайте ни в Google News Showcase

Иван Маркович е сръбски футболист. Роден е на 20 юни 1994 г. Играл е за Цървена звезда, Партизан, Земун, Корона Келце, ВВВ Венло, ЦСКА и Левадиакос. Висок е 185 см. и е на 21 години. Играе на поста офанзивен полузащитник. В западната ни съседка Маркович е наричан още "сръбския Неймар". В момента талантливият полузащитник е в тима на Черно Море, а през следващата седмица се очаква да подпише договор.

препоръчано

Иван Маркович нашумя с името си след престоя си в ЦСКА, където загатна за огромен потенциал. За нещастие го сполетя контузия, която му попречи да покаже най-доброто от себе си. За "армейците" Маркович записа 450 игрови минути в 12 мача и реализира два гола през сезон 2014/2015 г. Той бързо се превърна и в любимец на Сектор "Г".

Вчера Маркович взе участие в контролата на Черно море с Поморие, която варненци загубиха с 1:0, а след нея Никола Спасов заяви, че е останал доволен от представянето на младия полузащитник. 

Интервю на Ивайло Илиев

- Иване, как се стигна до там, че да се озовеш отново в България, този път в отбора на Черно море?  

- Стигна се, след като разтрогнах своя договор с Левадиакос. Имах някакви оферти, а след това ми се обади моя мениджър, който каза, че Черно море има интерес към мен. Аз се съгласих, защото съм свикнал на живота в България и знам как е в отбора. Поради тази причина казах, че искам.

- Какви други оферти имаше? 

- Имах оферти от Португалия, Израел, но бяха повече свързани с финансови облаги, отколкото с футбол. Затова казах, че искам да дойда тук. Най-много бяха офертите от първа лига на Португалия. 

- Кога се очаква да подпишеш договор? 

- Очаква се вторник, сряда да подпиша с Черно море. Трябва президентът да се върне в България в момента. Ние говорихме за условията на договора и се разбрахме, но треньорът искаше да види в какво състояние съм, защото все пак не бях в България последните 7-8 месеца. Нормално е да иска да види състоянието ми, няма лошо. 

- Вчера участва в контролата, която Черно море загуби от Поморие. Никола Спасов заяви, че е доволен от теб. А ти доволен ли си от себе си?

- Не, не, аз изобщо не съм доволен. Последните дни не съм тренирал и затова изиграх полувремето по-спокойно, за да не се случи нещо лошо. 

- Какво те накара да се върнеш в България?

- Защото оттук имам възможност кариерата ми да тръгне нагоре. В Гърция не играех толкова, колкото ми се искаше и затова искам малко да съм по-спокоен и да изиграя един полусезон нормално и след това ако трябва да се тръгне нанякъде.

- Какво се случи в Левадиакос, в началото се представяше добре? 

- В Гърция е малко странно. Отидох там и ми обещаха някакви неща в началото, беше добре, играех титуляр, но след 6-7 мача видях, че се разчита предимно на гърци сред титулярите и става по-трудно да играеш. Не опира до това дали имаш качества, а по-скоро какви са взаимоотношенията ти с треньора. Не искам да говоря за това, всеки треньор си преценява. Никой в крайна сметка не пожела да ми обясни защо не играя. Аз заслужавах да играя, защото виждах и на тренировки как се представям. Малко странно е да играя в ЦСКА, после бях близо и до Серия "А", а пък да не играя в Левадиакос. 

- Какво се случи, беше пред трансфер в Карпи, който е в Серия "А"? 

- Знаете, бях там. Всичко беше добре, разбрахме се, обаче трима чужденци извън европейския съюз могат да бъдат в отбор от Серия "А". Там вече бяха трима, чакаше се един нападател да се продаде, за да мога аз да вляза в отбора. В крайна сметка Карпи не го продаде и те ми предложиха да подпиша договор, но няма да съм регистриран и да играя през целия сезон. Това вече не ми хареса, защото аз исках да играя. Затова и си тръгнах. В случай, че Карпи остане в Серия "А", ще ме потърсят през лятото. За жалост ако отпаднат, в Серия "Б" няма да мога да играя. 

- Какви цели си поставяш с отбора на Черно море? 

- Тук съм, за да играя и да се доказвам. Не искам да остана само до лятото. Договорът ми е добър, клубът е стабилен и всичко от финансова гледна точка е редовно. Нямам желанието да си тръгвам веднага от Черно море. 

- Как ти се вижда "А" група без отборите на ЦСКА, Литекс и Локомотив (София)? 

- Честно казано е малко странно това, което се случва с трите отбора. Вече не е така, както беше преди. Без три добри клуба. Всичко е възможно вече. Не е трудно дори да се влезе в първата тройка, но трябва и късмет и да се играе добре. Жалко и за Литекс. Водих някакви преговори и с тях, също ми предлагаха. Но щом не останах с ЦСКА в трета дивизия, няма да играя за Литекс във втора.

- Следиш ли ситуацията около бившия ти клуб ЦСКА? 

- Следя всичко и се надявам да се подобри ситуацията. Не исках да си тръгвам от ЦСКА, когато имаше проблеми. Но съм млад и се нуждая от игра, в трета дивизия нямаше да е добре за мен. Тъжно ми е, исках да играя там. Освен това футболист, който е от държава извън Европейския съюз не може да играе в трета дивизия, защото не е с професионален статут, така ми казаха. Накрая си казах, че ако трябва ще остана още малко в ЦСКА, защото този отбор ми даде много и по всяко едно време, когато в отбора се оправят нещата имам намерение да се завърна.

- Бързо се превърна в любимец на "червените" фенове.  

- Аз затова искам да кажа, че не си тръгнах от ЦСКА заради това и това, а защото съм млад и се нуждая от игра. Надявам се всички да са ме разбрали. Ако бях на 30 години щях да остана, но просто в случая нямаше как. С радост ако получа оферта от ЦСКА ще се завърна. 

 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК