Новият енергиен министър нареди спиране на всички дейности по "Южен поток"

ЧАС ПИК

Новият енергиен министър нареди спиране на всички дейности по "Южен поток"

6778
на 18.08.2014
Новият енергиен министър нареди спиране на всички дейности по Южен поток
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов възложи на Българския енергиен холдинг преустановяване на всички действия по „Южен поток“ докато проектът не отговори на законовите изисквания на Европейската комисия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката.

препоръчано

С писмо служебният министър уведомява енергийния холдинг да бъде прекратено възлагането на всички тръжни процедури, както и сключването на договори по проекта „Южен поток“.

След заседание на 11 август Българският енергиен холдинг взе решение и да не участва в увеличаването на капитала на проектната компания „Южен Поток България“ АД, за което е дадено решение на министъра на икономиката и енергетиката от 11 ноември 2013 година.

Министър Васил Щонов задължава енергийния холдинг да окаже пълно съдействие на Европейската комисия по въпросите, свързани с наказателната процедура до привеждането на проекта в съответствие с европейското законодателство.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК