Новият здравен министър вдигнал кръст в село Горна Секирна! Там са му корените

Само в ПИК
Новият здравен министър вдигнал кръст в село Горна Секирна! Там са му корените
Автор: ПИК
Дата
Дата
9101
Коментари
6
Новият здравен министър вдигнал кръст в село Горна Секирна! Там са му корените

Новият министър на здравеопазването Кирил Ананиев има корени в брезнишкото село Горна Секирна. Неговите дядо и баща са от селото, а майка му е от Трънско, но това го няма в свободната онлайн енциклопедия Уикипедия. Това сподели пред брезнишкия сайт "Западно" местният жител Ганчо Тонев – човекът-енциклопедия на този край.

Българският политик и финансист Кирил Ананиев вече официално е здравен министър. Минути след 11 часа Народното събрание избра неговата кандидатура за министър на здравеопазването. Той беше подкрепен от 121 депутати, а 85 народни представители от БСП и ДПС гласуваха „против“, гласували „въздържал се“ нямаше.

Кирил Ананиев е помогнал за развитието на Горна Секирна, района около селото и община Брезник. В памет на своя баща финансистът е изградил чешма в центъра на селото. „Той като дете тук е израснал и между другото е много добро момче. Поддържа връзки със Секирна и последните 10-15 години той много помогна. Тоя кръст, който е на изток от селото – негови са разходите. Помогна да се отремонтира магазина, на Общината в Брезник помогна за нова линейка, помогна и два пъти да се асфалтират дупките по пътя Кошарево – Станьовци. Той е тих като мен, но е много упорит.“, сподели Ганчо Тонев за Кирил Ананиев.

Новият здравен министър посещава фамилната къща в село Горна Секирна.

Още по темата
ОФИЦИАЛНО! Предложиха Кирил Ананиев за здравен министър
Часовник
15:56
В деловодството на Народното събрание е постъпило проекторешение, с което Министерски съвет предлага Кирил Ананиев за министър на здравеопазването. Очаква се кандидатурата на новия здравен министър...
Напиши коментар »
(6)
1
Кой е Кирил Ананиев бивш член на СДС. Заместник министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев (1998-2009)!!! От януари до май 2017 година е служебен министър на финансите - в кабинета на проф. Огнян Герджиков. Кирил Ананиев е изпълнявал длъжностите: Член на Съвета на директорите на „Нефтохим“ (юли 1998 - декември 1999) Член на Надзорния съвет на „Банка ДСК“ ЕАД (от септември 2001) Член на УС на Националната здравноосигурителна каса (1999 - 2002), след което председател на УС на НЗОК (2002 - 2005) Член на Надзорния Съвет на „Булгартабак холдинг“ (до 22 декември 2005) Член на съвета на директорите на „Булгаргаз“ (от 4 ноември 2005) Член на Надзорния съвет на Българска банка за развитие (до септември 2009) Правителството избра крадец от Обединеният Паричен Фронт за спасение на Бойко Тиквата от ГЕРБ (Грабим Редовно Република Булгаристан), избраха крадеца от Костовото правителство 1997 г.!!!
2
Министър на Пеевски. Честито!
3
Този е избранника на Цветелина Бориславова-Карагьозова.
4
Е пак ли граовец на софрата.
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

– Петьо, имаме ли друг шампоан?
– Не! Защо ти е? На този какво му е?
– Ами тук пише за суха коса! Аз моята коса вече я намокрих…