Нови конкурси за нотариуси и частни съдебни изпълнители

Темида

Нови конкурси за нотариуси и частни съдебни изпълнители

35644
на 09.10.2017
Нови конкурси за нотариуси и частни съдебни изпълнители
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Министерството на правосъдието изчислява за колко места за нотариуси и за частни съдебни изпълнители да обяви конкурс. Така са отговорили от ведомството на въпроси на в. "Сега", съобщава изданието.

По закон на 10 000 жители се пада по един нотариус, а на 30 000 - един частен съдебен изпълнител, но поне по двама в район, за да се избегне монополно положение. Затова са изискани справки от НСИ и ГРАО за демографското състояние в страната. Отговорите от тези институции все още се чакат. Проучва се и дали са финализирани всички процедури по обжалвания на резултатите от конкурсите, обявени през 2015 г. Броят на свободните места ще бъде уточнен след анализ на тези два компонента.

През 2015 г., по времето на правосъдния министър Христо Иванов, бяха обявени конкурси, които се чакаха повече от 6 г. И след тях обаче останаха незаети места. Тогава 44 юристи спечелиха места за частни съдебни изпълнители в 20 съдебни района. Бяха обявени 68 свободни места.

Нито един от кандидатите за Бургас, Силистра и Стара Загора, където имаше по едно място, не издържа писмения и устния изпит. Така стана и с Монтана и Търговище, където имаше по две свободни места. Останаха 4 вакантни бройки в Хасково, по две в Благоевград, Кърджали и Ямбол и по една във Видин, Враца, Ловеч, Пловдив, Разград, Русе и Сливен.

След конкурса за нотариуси останаха 32 свободни места от обявените 111 - в Айтос, Ардино, Велики Преслав, Гоце Делчев, Димитровград, Крумовград, Момчилград, Провадия, Силистра и др.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК