БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Нови тапи и нови акции на пътя

Само в ПИК
Нови тапи и нови акции на пътя
Автор: ПИК
Дата
Дата
5409
Коментари
0
Нови тапи и нови акции на пътя

Нови тапи и нови акции на пътя. От днес в цялата страна започват засилени проверки за колани и обезопасителни столчета за децата. Акцията ще продължи до 13 септември. 

Мостът при 9-ти километър на магистрала „Тракия” е един от трите най-амортизирани участъка от нея, чийто ремонт започна от днес. Такъв ще има и на пътния възел край Пазарджик, а до края на строителния сезон ще е готов и виадуктът при 67-ми километър. 

От седмица вече тече ремонтът и по „Хемус” между Варна и Шумен. Заради голямото пътуване през лятото работата по големите пътища към морето беше спряна. 

При всяка проверка на пътя катаджийската палка спира не един, а поне четирима шофьори едновременно. Дали коланът е на място е първото, за което катаджиите следят при проверките и санкционират нарушителите. Първите проверени са изрядни.

Последствията могат да са сериозни както за шофьора, така и за пътниците. Затова и проверките са безкомпромисни. Какви са рисковете екип на Новините на Нова провери с експерта по пътна безопасност Владимир Тодоров. Ударът при катастрофа без предпазен колан той сравнява с падане от петия етаж и то дори при скорост от 50 км/ч.

Катаджиите проверяват и за столчета за децата на задните седалки. Следва проверка за алкохол, за техническа изправност на автомобила, както и дали шофьорите имат „Гражданска отговорност”, информира Нова телевизия.

От началото на годината до края на август над 300 водачи са наказани за неизползване на седалки за превоз на деца, а за неизползване на колан са санкционирани почти 18 000 водачи и над 2000 пътници. Глобата е 50 лева.

Още по темата
Тапа на Аспаруховия мост във Варна, шофьорите нервничат
Часовник
12:14
Километрични задръствания за пореден път блокираха движението по Аспарухов мост, съобщава "Топновини". Колоната започва още от Полиграфията на бул. „Христо Ботев”, а разстоянието от...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Влиза пиян студент при професора на изпит и казва:

- Добър ден, господин професоре, приемате ли пияни студенти на изпит?

Професорът помислил и казал:

- Ми добре.

Студентът:

- Момчета, вкарвайте колегата!