НОВ ЖИВОТ! Да избягаш от Ким Чен Ун! Или как ставаш дезертьорка от Северна Корея…

Само в ПИК
НОВ ЖИВОТ! Да избягаш от Ким Чен Ун! Или как ставаш дезертьорка от Северна Корея…
Автор: ПИК
Дата
Дата
12468
Коментари
6
НОВ ЖИВОТ! Да избягаш от Ким Чен Ун! Или как ставаш дезертьорка от Северна Корея…

Макар да ни учеха, че Северна Корея е най-хубавата страна в света, нямах представа как е по света. Узнах, че това е лъжа, когато чух предаване по радиото от Южна Корея и видях листовки. Разбрах, че животът е много труден, че няма храна, че няма свобода. Това разказа бившата военна от Северна Корея Ли Со-Йън пред БиТиВи.

„След службата си в армията за 10 години работа и се пенсионирах получих една банкнота, с която можеш да си купиш само два хляба. След това реших, че трябва да избягам. Заловиха ме и получих една година в затвора за опит за бягство в Китай“, спомня си Ли.

„Бях изпратена в трудов лагер. В нашата килия имаше 10 жени на площ от 10 кв. метра. Всяка вечер трябваше да коленичим и да свеждаме глави, за да обмисляме действията си. През деня трябваше да работим в планината, да сечем дървета. Виждала съм жени, премазани от падащите дървета. Имаше бременни жени, които пометнаха. Една от бременните беше пребита с камшик, след което пометна“, спомня си за ужаса Йън.

„След като излязох от затвора вече бях предател и не можех да остана в страната. Отне ми още две години, за да избягам. Наложи се да премина ледената река Туман и да отида в Китай. След като излязох, цялото ми тяло беше в рани от студа. Преминах през период на страдание, за да стигна до Южна Корея“, спомня си тя.

По думите й е лудост това, което се случва в страната. „Лудост е севернокорейците да умират от глад, докато се извършват ядрени тестове, които струват милиони“, допълва Сега Ли Со-Йън и казва, че мечтата й е да се обединят севера и юга и да види семейството си. „Мечтите се сбъдват и доброто винаги побеждава“, вярва изстрадалата жена.

Още по темата
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Световен заговор за убийството на Ким Чен Ун! Ликвидират го като Осама бин Ладен
Часовник
19:15
Прославените американски морски пехотинци са готови да помогнат на южнокорейските военни да създадат спецотряд за ликвидирането на лидера на КНДР, съобщава "Таймс", позовавайки се на министъра на...
Напиши коментар »
(6)
1
ЗА МИЖАВИ ПАРИ МИЖАВИ ЛЪЖИ !МЕЖДУ КИТАЙ И СЕВЕРНА КОРЕЯ Е РАЗГРАДЕН ДВОР !
2
между Русия и Сев.Корея,въпреки само 19км. граница.От там минават частите за ядрените тестове!
3
МАЛОУМИЕТО, НЕГРАМОТНОСТТА , ПЕДЕ. РАСТИЯТА И ЛИЗАНЕТО НА ЛАЙНЯ.НИ КОМ-ПЪР.ДЯЛНИЦИ НЕ СА ПОВОД ЗА ГОРДОСТ, ПЕДЕ.РУГО БЕЗРОДНА
4
Отвори Гугъл ърт и виж дали е разграден двор, там границата се охранява, също като границата със Южна Корея глупако!
5
Bravo patq e stra6en no slaven.Tamo gore v planinata prekosih brazdata pri Mari Bor i sled tova ot lagera v Traihirken za USA 1968 godina.
6
Тая е карала курсове по английски при Ивайло Знеполски, преводача на Маркиз дьо Сад. Само се чудя защо не са й казъли да напище, че пазачите изкормили бременна жена по време на групов коитус с нея. Може би защото сме мулти-култи и не е имало батащко клане.... Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години
Киркор и Гарабед попаднали на самотен остров. Киркор си води дневник:Ден 1: скукаДен 2: голяма скукаДен 3: ужасна скукаДен 4: космическа скукаДен 5: Гарабед взе да ми харесваДен 6: Гарабед все повече ми харесваДен 7: Гарабед ме изпревари