Нов скандал във Фонда за лечение на деца

ЧАС ПИК

Нов скандал във Фонда за лечение на деца

5926
на 09.07.2014
Нов скандал във Фонда за лечение на деца
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Нов скандал избухна във Фонда за лечение на деца. Здравното министерство предлага медиите и неправителствените организации да не участват във вземането на решения дали държавата да отпуска пари за лечението на най-малките, съобщи Би Ти Ви.

Настоящият обществен съвет се преструктурира в комисия в много по-малък състав, в която ще бъдат включени предимно лекари. От нея се изключват неправителствените организации и медиите. Те ще наблюдават заседанията без право на глас, ще набират средства за фонда и ще популяризират дарителството, без да контролират разходите.

Неправителствените организации предупредиха, че ведомството няма намерение да актуализира бюджета на фонда. 80% от парите вече са изхарчени.

От здравното министерство коментираха за Би Ти Ви, че документът е само предложение и ще бъде подложен на обществено обсъждане през следващите две седмици. Все още не е взето решение дали се налага отпускането на допълнителни пари за фонда, уточниха от ведомството.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК