НФСБ алармира ЕС: Десетки хиляди водачи на ТИР няма да могат да гласуват!

Георг Спартански

НФСБ алармира ЕС: Десетки хиляди водачи на ТИР няма да могат да гласуват!

9134
на 18.04.2014
НФСБ алармира ЕС: Десетки хиляди водачи на ТИР няма да могат да гласуват!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Представителят на НФСБ Слави Бинев сигнализира българските и европейските институции за това, че хиляди българи няма да могат да се възползват от своето неотменимо конституционно право на глас на предстоящите избори за ЕП. Това съобщи пресцентърът на партията.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

„От НФСБ нееднократно алармирахме, че новият Изборен кодекс противоречи на европейското право. Сега към нас се обърнаха стотици български граждани, на които им се отнема това най-фундаментално право - да гласуват. Става въпрос за над десет хиляди водачи на ТИР. По закон те трябва да заявят къде ще гласуват до 18 дни преди изборния ден. За съжаление за тях е невъзможно да разполагат с информация толкова рано къде точно ще се намират в изборния ден. Поради това те не могат да се регистрират и да дадат своя вот. Тук става въпрос за голям брой български граждани в неравноправно положение” – заявява Бинев в отвореното си писмо.

Евродепутатът квалифицира промените в Изборния кодекс като абсурдни, направени  по желание на големите партии, за да си гарантират за пореден път политическия монопол. Европейски правни норми и препоръки, български закони, прозрачност и като цяло демократичните принципи не играят никаква роля при тези промени, които се базират единствено на неясни договорки.

„Ние от НФСБ също така още веднъж апелираме към Народното събрание да направи нужните промени в ИК, за да отговаря на европейското законодателство и да не даваме поредната причина на ЕК да санкционира България” – заявява Бинев и допълва, че нарушаването на фундаментални правила и европейски закони могат да бъдат последната причина на България да й бъдат спрени парите от еврофондовете.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Лют дебат в парламента за Ф-16. Подписали ли са робите, за да ги защитават господарите от САЩ Лют дебат в парламента за Ф-16. Подписали ли са робите, за да ги защитават господарите от САЩ
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК