Няма пречки за втори лифт на Банско

Само в ПИК
Няма пречки за втори лифт на Банско
Автор: ПИК
Дата
Дата
11625
Коментари
4
Няма пречки за втори лифт на Банско

За втория лифт на Банско, МОСВ бързо трябва да даде отговор и той трябва да е че няма пречки. Това обяви бившият министър на околната среда и водите Евдокия Манева. Няма никакви нормативни пречки да се процедира това искане. Отдавна този процес трябваше да завърши още през  2013 г., заяви тя по БНТ. Направихме всичко необходимо тогава, но Борисов подаде оставка. Разгледано беше искането от Висшия екологичен експертен съвет. Съществуващият план е изключително неразумно рестриктивен, изтъкан само от забрани на всякакви нормални дейности. Изменението не засяга обекта на Юнеско. Имаше експертизи на екипи на Юнеско по сигнали на НПО организации, които извършиха оглед и нямаше забележки, подчерта Евдокия Манева. Заключението беше, че в буферната зона могат да бъдат извършвани и строителни дейности за туризъм. Все още не се процедира инвестиционно намерение, а само намаляване на растрикциите. Самото инвестиционно намерение ще бъде подложено на екооценка и ако има рискове ще се наложат ограничения. 

 

Не чух на обществените обдъждания нито един разумен аргумент в България да не се развива ски спорт. Говори се общо и неаргучентирано. Крайно време е правителството на прояви решителност и да даде зелена улица на проекта. Спекулира се с грижата за околната среда. Целият ми живот е посветен на това и не съм по-малко ангажирана от зелените, но се служи с полуистини и с откровени лъжи и така се манипулира общественото мнение. Младите от протестите не знаят конкретните неща.

 

За екооценката на плановете - план за управление на защитена територия е абсолютно безсмислено да се подлага на екооценка, защото съдържанието на плана е една оценка на рисковете за природата и списък от мерки за нейното опазване. С промяната на плана също ще се оцени всичко. Смешно е толкова години да се бавим. Преди 15 години са правени плановете, при остарели разбирания, коментира още тя.

Още по темата
Банско се вдига на протест за нов кабинков лифт
Часовник
08:31
Протест с искане за втори кабинков лифт в Банско. Недоволството зрее от години, тъй като единствената такава въжена линия няма капацитет да обслужва туристите в зимния курорт, съобщава Нова тв. По...
Напиши коментар »
(4)
1
Та нали Банско е име на банка.
2
Поръчано и платено от цеко, че му замря бетоновия бизнес в района. А ако липсата на снежна покривка не е пречка за развитието на ски-туризма ( да се чете строителната далавера на цеко ) то не знам какво е...
3
Как ще не е пречка ?Значи дайте да унищожим Еко системата и природата чрез която дишаме за да угодим на някой олигарх като Цеко Минев и алчните няколко стотин селяндура банскалии за да се нагушат и да залеят с бетон боровите вековни гори и природа така ли????? Значи 100 селяндура да си вземат стотиците хиляди и да унищожим безценни гори за милиарди за да може някой селяндур да слезе от каруцата и да се качи на нов джип,а Цеко Минев да стане с няколко десетки милиона по богат.Ние българите да не би да сме заложници на 20 олигарха бе мама му стара ????
4
Не чух на обществените обдъждания нито един разумен аргумент в България да не се развива ски спорт
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

Мъже, помнете! Жената трябва да има пълен гардероб с дрехи, за да не може да се помести там любовник...