Няма риск за отоплителния сезон, категорични са от "Топлофикация - София"

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Няма риск за отоплителния сезон, категорични са от "Топлофикация - София"

4011
на 03.11.2014
Няма риск за отоплителния сезон, категорични са от Топлофикация - София
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Блокираните в КТБ над 80 милиона лева на "Топлофикация – София" са за инвестиции и няма да се отразят на текущата работа на дружеството, обясни в предаването "Преди всички" по БНР председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

препоръчано

Елен Герджиков каза, че има още две общински дружества, сред тях – Софийски имоти, които държат пари в КТБ, но средствата им в закъсалата банка са много малко.

Представители на Столичния общински съвет ще се срещнат с ръководството на "Булгаргаз" по-късно днес във връзка с рисковете пред отоплителния сезон в София, каза още Герджиков.

Конкретният повод за срещата е едно писмо до община, в което се споменават текущите задължения към "Булгаргаз", които са в размер на около 40 милиона лева. А НЕК дължи на Топлофикация около 80 милиона, пише novini.bg.

Герджиков обясни, че "Топлофикация – София" има тристранно споразумение с НЕК и "Булгаргаз", което гласи, че задълженията на НЕК към "Топлофикация – София" ще бъдат изплащани директно на "Булгаргаз". Елен Герджиков успокои, че ако се стигне до евентуално спиране на доставките на газ, "Топлофикация – София" е взела мерки за осигуряване на алтернативно гориво.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК