Обвиненият за убийството във Виноградец Лазар Влайков остава под домашен арест, съдът отказа да промени мярката му

Само в ПИК
Обвиненият за убийството във Виноградец Лазар Влайков остава под домашен арест, съдът отказа да промени мярката му
Автор: ПИК
Дата
Дата
1898
Коментари
0
Обвиненият за убийството във Виноградец Лазар Влайков остава под домашен арест, съдът отказа да промени мярката му

Обвиненият за убийството в септемврийското село Виноградец Лазар Влайков остава с мярка за неотклонение "домашен арест". Това реши състав на Районния съд в Пазарджик с председател Таня Петкова. Заседанието беше свикано по внесено от адвокатката на Влайков Елвира Панкова искане за по-лека мярка.

 

Решението на магистратите подлежи на обжалване или протест от прокуратурата пред Окръжния съд в Пазарджик, като там заседанието е насрочено за 14 ноември от 14.00 ч.

 

Влайков е законен притежател на пистолета "Глок", с който бе прострелян ресторантьорът Наско Тонкев в нощта на 31 август срещу 1 септември. Първоначалната версия бе, че оръжието е попаднало в ръцете на 6-годишния племенник на Влайков и детето е стреляло, а мъжът бе освободен от ареста след по-малко от 24 часа без повдигнато обвинение, предаде Дарик. 

 

След разразилия се скандал заради съмнения за политически и прокурорски протекции и намесата на главния прокурор Сотир Цацаров последва ново задържане, а на 12 септември на Влайков беше наложена мярка "домашен арест". Тогава случаят беше прехвърлен към полицията и прокуратурата в Пловдив с цел осигуряване на безпристрастност.

 

В съдебната зала адвокатката му заяви, че след като два месеца и два дни не може да излиза, клиентът й няма как да работи и да издържа семейството си, има и непълнолетен син. Тя представи пред съда документи, от които е видно, че той е председател на кооперацията във Виноградец, както и че е общински съветник.

 

При три неявявания на сесия може да бъде отстранен. По думите й до момента той е спазвал наложената му мярка, няма опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.

Прокурор Светлозар Чераджйски от Окръжната прокуратура в Пловдив пък категорично заяви, че няма основания за налагане на по-лека мярка, тъй като няма и промяна в обстоятелствата от времето, когато първоинстанционният съд я е наложил. Той заяви, че два месеца не е необосновано дълъг срок, а и се очаква разследването да приключи след още най-много три месеца.

 

До момента в разследването са разпитани множество свидетели, извършен е следствен експеримент за сверяване на противоречащи си показания, предстоят очни ставки. Направени са и повечето експертизи, предстои да бъдат назначени още три - медицинска, комбинирана съдебно-медицинска и физико-химична.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

Разговор между двама приятели старшини:

- Защо те уволниха от армията?

- По болест.

- Каква болест?

- Не знам каква, но на целия полк му се повръщаше от мен.