Обвиниха Людмил и Марсело от Камено поле за убийството на техен съселянин

Само в ПИК
Обвиниха Людмил и Марсело от Камено поле за убийството на техен съселянин
Автор: ПИК
Дата
Дата
1603
Коментари
0
Обвиниха Людмил и Марсело от Камено поле за убийството на техен съселянин

Окръжна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Людмил Г. и Марсело Г. от с. Камено поле, обл. Враца за умишлено убийство на техен съселянин. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Вечерта на 11 юли 2016 г. между пострадалия Иван Й. (на 47 години) и сестрата на обвиняемите – Олга Г. възникнало спречкване по повод предоставения от нея приемник за цифрова телевизия. Последвало отправяне на обидни думи към Иван Й. от страна на жената, хвърляне на предмети и блъскане от негова страна. 

Скандалът дал повод на Олга Г. да позвъни на тел. 112, за да потърси намеса на органите на МВР, както и на Бърза помощ, поради оплаквания за здравословно състояние. 

За случилото се била уведомена майката на Олга Г. Заедно със синовете си – Людмил Г. (на 20 години) и непълнолетния към онзи момент Марсело Г., тя тръгнала към дома на Иван Й. с намерението да се саморазправят с него, заради инцидента. 

Около 20 ч. тримата нахлули в двора на Иван Й., като всеки от тях носел дървен кол в ръцете си. Когато ги видял, стопанинът излязъл. Без обяснения двамата обвиняеми се нахвърлили върху него. Марсело Г. го биел с дръжка на мотиката, а брат му – Людмил Г. нанасял удари с дървен прът. 

Още след първия удар пострадалият загубил равновесие, а при последващите - паднал на земята. Въпреки виковете му, предизвикани от силната болка, обвиняемите продължили да му нанасят многобройни удари по главата и цялото тяло. През това време, майката на обвиняемите с дървена пръчка, която носела, започнала да чупи прозорците на остъкленото фоайе. 

Едва когато чули гласовете и виковете на съседите на пострадалия, тримата тръгнали от дома на окървавения Иван Й., останал стенещ и в явно безпомощно състояние. След като напуснали местопроизшествието, по пътя за дома си, те изхвърлили през моста на реката един от дървените пръти, с който били нанесени повечето удари. 

Пострадалият бил транспортиран до болнично заведение от екип на Спешна помощ, но въпреки проведеното лечение седмица по-късно починал. Извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е установила, че причината за смъртта е открита черепно-мозъчна травма, довела до общомозъчен оток и последваща парализа на жизнено важни мозъчни центрове. 

Същата вечер братята били задържани от органите на МВР. По време на проведените разпити обвиняемите не са се признали за виновни и са изтъквали различни тези за случилото се. Предстои съдът да насрочи първото заседание по делото. 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Питат радио Ереван: - Вярно ли е, че около атомния реактор в жк "Младост" има много четирилистни детелини? - Вярно е! - А защо никой не е успял да си вземе поне една? - Много бързо бягат!