Образователният министър: Колкото по-малко учат момичетата, толкова повече деца раждат

Само в ПИК
Образователният министър: Колкото по-малко учат момичетата, толкова повече деца раждат
Автор: ПИК
Дата
Дата
3069
Коментари
6
Образователният министър: Колкото по-малко учат момичетата, толкова повече деца раждат

Семейните помощи за деца да се разпределят от учителите, а не от родителите, предложи просветният министър Красимир Вълчев по време на кръглата маса "Демография и образование".

В доклада си министърът отбеляза, че голяма част от необразованите родители са развили култура да живеят на социални помощи, без да им се налага да работят и да се грижат за образованието на децата си. Непосещаването на училище и детска градина в задължителна училищна възраст трябва да се счита за престъпление, съобщава Канал 3.

"Колкото по-малко учат момичетата, толкова повече деца раждат", посочи той. Той отбеляза, че у нас "коефициентът на възпроизводство на майки с образование по-ниско от основното е 3,5 пъти по-висок от този на останалите, като това се отнася не само до броя на децата, но и до по-ранните раждания". Само за 20-30 години България е преобразена демографски в по-голямата част от територията си и по-нататъшното развитие на спиралата на демографията на необразованите е една от най-големите заплахи за съхраняване на страната и нацията, коментира министър Вълчев.

Според министъра "бъдещето на България не зависи толкова от това дали ще сме страна с по-голямо или с по-малко население, а дали ще сме страна с образовано или с необразовано население".

Още по темата
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Красимир Вълчев: Ще поискам нова проверка на 38-мо училище, очаквайте записи от камерите
Часовник
12:25
"Дали директорката на 38-мо училище ще бъде освободена решава работодателя, началника на регионалното управление". Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев  по повод скандалните...
Напиши коментар »
(6)
1
Dobroutro
2
Ами,КО ША ПРАЙМ СЯ.....
3
това е програмата на БСП, колкото повече не учат и раждат,толкова по-бедни. Колкото по-бедни, толкова повече гласа за лявото БСП. Напред другари и другарки от село, да разрушим градовете смело.
4
Е,откри Америка.Защо ще ходи циганина да работи,я да направи 2,,3деца,пък циганката е непълнолетна,самотна майка,помощи отвсякъде дават.И така няма да реши проблема,помощите да се дават като купони само на учениците,под формата на учебници и книги,тогава на Манго мерака ще секне
5
предлагам да направите завод като в аушвиц.всички мангали та да се учат на образование
6
Хитлер го е казал.цигани,евреи и комунисти вземат без да дават.не сте по умни от него...сигура
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

Трима ловджии си говорят за жените си: - Моята е като сърна! Стройна, нежна, с големи влажни очи? - А моята е хитра, лукава, бърза – като лисица. – А моята пък, да ви кажа, външно изглежда като човек.....