ОБЩЕСТВЕН ГНЯВ! Многохилядни протести блокираха Каталуния (ВИДЕО)

Само в ПИК
ОБЩЕСТВЕН ГНЯВ! Многохилядни протести блокираха Каталуния (ВИДЕО)
Автор: ПИК
Дата
Дата
4288
Коментари
1
ОБЩЕСТВЕН ГНЯВ! Многохилядни протести блокираха Каталуния (ВИДЕО)

Многохилядни протести блокираха основни пътища в Каталуния, където днес е обявена обща стачка, свикана от каталунските синдикати, за да се покаже обществения гняв срещу полицейското насилие по време на референдума за независимост в областта на 1 октомври.

Съобщава се за най-малко 24 пътни блокади в цялата област, които причиняват километрични задръствания.

Два големи протеста бяха организирани пред седалището на Народната партия и на националната полиция. При последния множеството скандираше: „Вън, окупатори!“.

Демонстрации има пред хотелите, в които са настанени служители на националната полиция, и при училища, използвани като изборни секции в неделя, в които имаше сцени на насилие. Там протестиращите поднасят цветя.

На улицата излязоха и пожарникари.

Заради стачката не работи градският транспорт, пристанището в Барселона, медицинските центрове, училища, университети, много магазини и основни пазари. Летището обаче работи.

Още по темата
БЛОКАДА! Голяма стачка парализира Каталуния
Часовник
08:01
Очаква се голям брой каталонци да се включат в масовата стачка, обявена за днес, която беше организирана заради полицейското насилие, проявено от испанската полиция по време на гласуването за...
Напиши коментар »
(1)
1
този рахои да не правнук на някои от фашиските главатари от 1936 год ами командосите с такава злоба прехвьрляха хората като парцали и те са наследници на фашисти трябва журналистите да ни светнат
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Уютно е на всички, ползващи се с благоразположението ви в началото на периода, но горкò на онези, стоящи в периферията на интересите ви. Не се колебайте да отстоявате истината във вторник и запазете достойнството си, като не се поддавате на провокатори. Бизнес делата ви ще се развиват според очакванията в сряда, без изненади и удари под кръста. Материалната осигуреност ще ви подтикне към разширяване на дейността, правейки удачни вложения. Бъдете достъпни и се радвайте на хубавите мигове, с които животът щедро ще ви дари.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Шефът на хотела върви по коридора и чува от една стая пеене. Обажда се на рецепцията:
- Вие връчихте ли сметката на клиента от 108-а стая?
- Да.
- А защо пее тогава?
- Не пее той. Опяват го.