Община Раднево е във фалит

ЧАС ПИК

Община Раднево е във фалит

10128
на 18.08.2014
Община Раднево е във фалит
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Община Раднево е във фактически фалит, обяви пред БНР кметът Юлиян Илчев. Той очаква спешно съдействие от правителството. Писмо до Георги Близнашки е изпратил кметът на Раднево още в началото на мандата на служебното правителство.

препоръчано

Повод за това са неизплатените вноски от НЕК по концесията за въглища, добивани от държавното дружество "Мини Марица-изток". Те са 4 милиона и 613 хиляди лева с натрупване от второто полугодие на 2013-а г. и първото на 2014-а. Консеционната такса формира 54 на сто от бюджета на община Раднево и според Закона за концесиите и Закона за подземните богатства се изплаща преди въгледобивното дружество да плати данъците си.

Единственият начин общината да не спре текущите си плащания и заплати в сферата на социалните дейности, образование и здравеопазване е да изтегли кредити, коментира доктор Илчев. В подобно състояние е и Гълъбово.

Кметът Николай Тонев е спрял плащанията към фирми, които извършват услуги на общината. Натрупаните задължения към тях са вече в размер на 1 милион лева или 25 процента от размера на общинския бюджет. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК