Огнен ад в Монтана, изгоряха стотици декари с култури

Региони

Огнен ад в Монтана, изгоряха стотици декари с култури

6230
на 09.07.2014
Огнен ад в Монтана, изгоряха стотици декари с култури
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Стотици декари с ошеница, ечемик и жито са изгорели вчера при пожари в Монтанско, пише "Конкурент".

препоръчано

За първият от тях, сигналът е получен малко преди 16 ч. 11 спасители заминават между селата Стубел и Липен където са горели 250 дка пшеница и 150 дка ечемик.

Огнеборците успяват да спасят над 1800 дка посеви. Имотът е собственост на земеделски производител. Причината все още не е изяснена от разследващите. Знае се, че щетите са за около 10 000 лв. 

Близо 300 дка пшеница са унищожени при пожар в село Разград, община Вълчедръм. Посевите също са били собственост на земеделски производител. Загубите са за около 10 000 лв. 

Малко след 16 ч. е получен сигнал на телефон 112 за пожар в необработваема площ в село Златия. 
„Пожарът е засегнал съседен селскостопански масив, засят с жито, обработван от 39-годишния А.Л. от София. Огънят е унищожил 300 дка от продукцията. Местопроизшествието е посетено от дежурна група, извършен е оглед. Причините за пожара и размерът на щетите са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство“, казаха от полицията.

Огнена стихия изпепели 1000 дка земя край селата Липен и Стубел. При пожар вчера са унищожени 250 дка жито, 150 ечемик и 600 дка стърнища. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК