БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ОГРОМНО НЕДОВОЛСТВО! 30 абонати на ден се жалват от надути сметки за парно

Само в ПИК
ОГРОМНО НЕДОВОЛСТВО! 30 абонати на ден се жалват от надути сметки за парно
Автор: ПИК
Дата
Дата
3464
Коментари
0
ОГРОМНО НЕДОВОЛСТВО! 30 абонати на ден се жалват от надути сметки за парно

По около 7000 жалби годишно срещу „Топлофикация“ за надписани сметки са подавани от граждани във Федерацията на потребителите. Това коментира пред „Монитор“ изпълнителният й секретар Емил Георгиев. Той уточнява, че това прави по около 30 оплаквания дневно.

В същото време със съдействието на федерацията са заведени 2000 дела срещу дружеството, като 65% от тях са спечелени от потребителите. Жалби срещу спирането на топлата вода сега обаче няма.

„Според мен това е напълно очаквано, защото хората са обезкуражени и не вярват в системата. Случаят с обезщетението на софиянка от 4 стотинки е напълно показателен“, коментира Емил Георгиев. Според него е недопустимо от „Топлофикация“ да съветват гражданите да не пускат крана с топлата вода, за да не се начисляват суми към фактурите. „Как един потребител може да докаже дали е пускал крана? Кой знае след това какви сметки ще получат потребителите, чудно ми е как ще ги изчислят от дружеството“, каза още Георгиев.

От канцеларията на омбудсмана Мая Манолова уточниха, че жалбите от столичната топлофикация от началото на годината са 293. Основно те са срещу плащането на сградна инсталация, начисляването на сметките, индивидуалните откази от услугата. За последната авария жалбите са над 90. 153 са общо жалбите, подадени в КЕВР от абонати на топлофикациите в страната за последния отоплителен сезон, съобщават от регулатора.

От началото на година броят им нараства чувствително, ката през януари те са 30, през февруари се удвояват на 64, през март са 23, а през април - 11. 51 на сто от всички са срещу качеството на топлоснабдяването.

От столичната топлофикация съобщиха, че жалбите, постъпили при тях за обезщетенията заради голямата авария в „Топлофикация”, се броят на пръстите на едната ръка. От дружеството обаче не успяха да уточнят за какво са останалите сигнали от абонатите им, пуснати през последния отоплителен сезон. Говорителят на „Топлофикация София” уточни, че за спирането на топлата вода по време на ремонтите през лятото няма да има обезщетения.

Още по темата
Колко повече ще плащаме за ток, парно и вода
Часовник
09:09
Около 20% ще е увеличението на парното и топлата вода на територията на столицата. Големият проблем, който бе засегнат от протестиращите е, че във всички държави монополите са в регулация. Но...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Мечо Пух отива при Прасчо и му казва: - Искаш ли да отворим заедно търговска фирма? - И какво ще правим - ще продаваме мед ли? - Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.