Около 10 кг мед може да се получи от кошер в градска среда

Региони

Около 10 кг мед може да се получи от кошер в градска среда

7802
на 16.12.2015
Около 10 кг мед може да се получи от кошер в градска среда
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Средно около 10 кг мед може да се получи от кошер в градска среда, посочиха създателите на фондация "Имам си кошер". Те представиха инициативата си "1 000 000 кошера".

препоръчано

Според Трифон Михайлов, един от основателите, чрез каузата могат да се привлекат един милион души, които да се грижат поне за един кошер. По думите му градското и любителско пчеларство е достъпно за всеки.

За близо хиляда лева, от фондацията могат да доставят готов кошер с пчелно семейство до всяка точка на страната и в продължение на година да помагат на желаещите да се грижат за пчелите. Стефан Златев, друг от основателите, коментира, че кошерите, които фондацията предлага са с иновативна концепция, която позволява пчелите да се гледат като домашни любимци. От началото на лятото до момента, са произведени, заселени с пчели и разпространени 30 кошера в Смолян, Плевен, София и Осло. Михайлов посочи, че през лятото са сложили такива кошери на НДК, но все още нямат добив.

свързани новини

От фондацията са започнали производството на мед, в който няма следи от антибиотици и захари, посочи Златев. Той съобщи, че техният продукт може да се намери на две места в София, а част от приходите отиват за спасяването на пчели.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 12 май - непредвидени трудности изнервят Телците, Стрелците да очакват финансови постъпления САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 12 май - непредвидени трудности изнервят Телците, Стрелците да очакват финансови постъпления
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов подпука ППДБ от Самоков: Абе, Денков, ти си с 20 човека в Брюксел, ние сме с 2000 тука, на кой поставяш условия? (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов подпука ППДБ от Самоков: Абе, Денков, ти си с 20 човека в Брюксел, ние сме с 2000 тука, на кой поставяш условия? (ВИДЕО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК