Около 550 участват в "София прайд": Чужди посланици ги надъхаха, 10-годишни деца също се включиха в шествието (снимки)

ЧАС ПИК

Около 550 участват в "София прайд": Чужди посланици ги надъхаха, 10-годишни деца също се включиха в шествието (снимки)

45688
на 27.06.2015
Около 550 участват в София прайд: Чужди посланици ги надъхаха, 10-годишни деца също се включиха в шествието (снимки)

Последвайте ни в Google News Showcase

Около 550 души потеглиха от Паметника на съветската армия. Те участват в традиционния парад на хомосексуалните и интерсексуалните хора "София прайд", който преминава през централни софийски улици.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Около 18:30 часа парадът се движи по бул. "Дондуков" и ще се спре пред президентството, предаде репортер на ПИК.

Интересно да се отбележи е, че част от включилите се в шествието са деца - на възраст между 10 и 15 години, по преценка на фоторепортера на ПИК.

В публичното пространство стана ясно, че шествието е финансирано от чужди държави. 18 чужди дипломати подкрепиха събитието. Може би по тази причина в началото - на сборния пункт около Паметника на съветската армия - участниците бяха надъхани от британската посланичка и представител от американското посолство.

За безопасността на участниците в парада е осигурено огромно количество униформени служители - на мястото на събитието се забелязват полицаи, включително и конни, както и жандармеристи.

Засега няма ексцесии, не се забелязват и външни провокатори или анти-гей настроени агитки.

По-рано днес в София се проведе демонстрация срещу "София прайд". Участниците преминаха по централни софийски улици. Имаше два инцидента - те се счепкаха с актьора Явор Бахаров пред Театър "Българска армия", а по-късно изгориха знамето на Европейския съюз (вижте подробности в "Още по темата").

Преди дни срещу проявата се обявиха група интелектуалци, учени и издатели. Българската православна църква също категорично заяви, че е против провеждането на парада.

Очаквайте подробности!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 119
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК