ОКОНЧАТЕЛНО: Кравата-беглец ще бъде умъртвена

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ОКОНЧАТЕЛНО: Кравата-беглец ще бъде умъртвена

19767
на 06.06.2018
ОКОНЧАТЕЛНО: Кравата-беглец ще бъде умъртвена
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Кравата-беглец от кюстендилското село Копиловци ще бъде умъртвена. Това решение е взело ръководството на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

От агенцията мотивират евтаназията на кравата с европейското законодателство и закона за ветеринарно-медицинската дейност:

Управителният съвет на браншовата органиазция “Обединени Български Животновъди” проведе свое редовно събрание на 05.06.2018г. в град София. В дневния ред на събранието бе поставена точка относно нашумелия в последните дни въпрос за избягалата крава Пенка от България в Сърбия.

Уверяваме ви, че тази точка от дневния ред бе дискутирана доста дълго и бурно и всеки един член на Управителният съвет изказа своето мнение. Абсолютно сме съпричастни към съдбата на това животно и желанието на неговия собственик да не бъде евтаназирано. Още повече, че случаят нашумя в последните дни в медиите в големи размери. Но и всички сме съгласни с това, че живеем в европейска държава и трябва да спазваме както националните правила, така и европейските, посочват от БАБХ.

В момента България председателства Европейският съюз и смятаме, че не трябва да се допускат грешки, с които да подлагаме България на избор под натиск на общественото мнение, медии или каквито и да било лобита. Смятаме, че законите на Република България, както и европейските, трябва да се спазват и да се прилагат правилно.

Ето защо Управителният съвет на “Обединени Български Животновъди” взе своето решение по казуса. Компетентните органи да се произнесат съгласно националното и европейското законодателство, се казва още в съобщението, разпространено от пресцентъра на БАБХ.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ ПОДРОБНОСТИ! Шофьорът на Бойко Рашков посрещал Стефан Димитров на служебния вход на МВР, Тенчо Тенев завел контрабандиста на банкет на КАТ (НА ЖИВО) СКАНДАЛНИ ПОДРОБНОСТИ! Шофьорът на Бойко Рашков посрещал Стефан Димитров на служебния вход на МВР, Тенчо Тенев завел контрабандиста на банкет на КАТ (НА ЖИВО)
ново
Днес: 83
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК