Омбудсманът: БНБ не чете българския закон

ЧАС ПИК

Омбудсманът: БНБ не чете българския закон

8102
на 28.10.2014
Омбудсманът: БНБ не чете българския закон
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Не знам кой закон чете БНБ, но със сигурност не е нашият за кредитните институции. Юристите на БНБ да излязат и да ми докажат, че прилагат нашето законодателство. Това заяви омбудсманът Константин Пенчев пред Тв7 по казуса "Корпоративна търговска банка".

Пенчев изрази недоумение как в БНБ са изчислили, че банката трябва да бъде фалирана на 5 октомври, след като в закона е записано нещо съвсем друго. Ако щеше да фалират КТБ, това трябваше да стане още през юни. Вместо това я затвориха и за четири месеца я убиха.

Особеният надзор не беше този, който е записан в нашия закон, подчерта Пенчев и добави, че "безобразията" по този случай му дават основания да смята, че всички искове срещу държавата в Страсбург ще бъдат основателни.

Омбудсманът отбеляза, че да се прехвърли решението по този случай към политиците е все едно съдът да ги попита дали да осъдят някого и как. Този филм сме го играли вече 1996 - 97 г., само че никой не осъди бандитите, а те осъдиха България, припомни Константин Пенчев.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК