СВЕТЪТ ДНЕС

ООН одобри създаването на наблюдателна мисия за примирието в Колумбия

Само в ПИК
ООН одобри създаването на наблюдателна мисия за примирието в Колумбия
Автор: ПИК
Дата
Дата
733
Коментари
0
ООН одобри създаването на наблюдателна мисия за примирието в Колумбия

Съветът за сигурност на ООН одобри създаването на наблюдателна мисия за мониторинг на спазването на примирието между правителството на Колумбия и бунтовническата групировка ФАРК, съобщава BBC, цитиран от "Фокус".

Мисията ще бъде съставена от международни наблюдатели, които ще следят процеса на разоръжаване на бунтовниците. Мисията ще действа в продължение на една година , но при необходимост нейният мандат може да бъде продължен. В нейния състав ще влязат наблюдатели от страни от Латинска Америка и Карибския басейн.

Още по темата
Забрана за носене на огнестрелно оръжие в Колумбия
Часовник
06:45
В Колумбия се въвежда забрана за носенето на огнестрелно оръжие в цялата страна, обяви президентската администрация. "Президентът Хуан Мануел Сантос Калдерон обяви днес (вторник) своето решение да...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Вежди Рашидов
Вежди Рашидов
скулптор, бивш министър на културата
Става на: 66 години
Иван Вуцов
Иван Вуцов
бивш футболист, треньор
Става на: 78 години
Мирослав Найденов
Мирослав Найденов
бивш министър на земеделието
Става на: 49 години
Свилен Нейков
Свилен Нейков
треньор по гребане, бивш министър на спорта
Става на: 53 години

Знаете ли, че ако в полунощ по пълнолуние изкопаете дупка до вековно дърво, запалите свещи и три пъти изговорите името на човека, в когото сте нещастно влюбен, ще изглеждате като пълен идиот…