СВЕТЪТ ДНЕС

Орбан: Край на хаоса, изпращам полиция на границата срещу десетките милиони бежанци

Само в ПИК
Орбан: Край на хаоса, изпращам полиция на границата срещу десетките милиони бежанци
Автор: ПИК
Дата
Дата
2032
Коментари
0
Орбан: Край на хаоса, изпращам полиция на границата срещу десетките милиони бежанци

Унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи, че ще сложи под цялостен контрол границата.

"След 15 септември ще има големи промени... крачка по крачка, ще сложим контрол на границата. Ще изпратим полицията, а ако получим одобрението от парламента ще изпратим и войската", каза Орбан. "Не става въпрос за 150 000 мигранти, които някои искат да ги преразпределят по квоти. Не става въпрос нито за 500 000 души, както чух да твърдят в Брюксел. Става въпрос за милиони, десетки милиони, защото бежанската вълна е безкрайна", подчерта Виктор Орбан.

Припомня, че вчера унгарският парламент прие нов пакет от спешни антиимиграционни закони, в отговор на рекордния брой бежанци, които преминават през страната в опит да стигнат до Западна Европа. Новите мерки включват присъди от три години затвор за хора, които прескачат новопостроената телена ограда по границата на Унгария със Сърбия, както и нова погранична „транзитна зона“, където да остават имигрантите докато техните молби за убежище бъдат разглеждани. Повредата на оградата също ще се смята за криминално престъпление.

Според новите закони бежанците вече ще могат да подават молбите си за убежище още на унгарската граница. Също така се предвижда и увеличение на наказанията за трафикантите на хора. Унгарските депутати обявиха и „кризисно положение, предизвикано от масовата имиграция“, което позволява на полицията и армията да помага за регистрирането на молбите за убежище и да ръководи центрове за задържане в регистрационните лагери. Само през изминалия месец 50 000 души са преминали през Западните Балкани и са влезли в Унгария. От началото на година в Европа нахлуха 340 000 мигранти, това е най-острата бежанска криза на континента след Втората световна война.

Още по темата
Виктор Орбан: От 15 септември Унгария ще привлече армията към охраната на границата
Часовник
23:58
От 15 септември Унгария ще привлече армията към охраната на границата от мигрантите. Това заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан в кулоарите на преговорите с председателя на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, бизнесмен
Става на: 59 години

- Как полицаят пие "средно кафе"?
- Нарежда три чашки една до друга и пие от средната.