Освобождават по-лесно пловдивчани от такса смет

Региони

Освобождават по-лесно пловдивчани от такса смет

3370
на 13.11.2014
Освобождават по-лесно пловдивчани от такса смет
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Нова декларация образец ще попълват пловдивчани през 2015 г., които искат да бъдат освободени от такса смет за това, че не ползват имотите си. Вече няма да се изисква хората да носят удостоверения от Енергото и ВиК, че в жилищата им са спрени токът и водоподаването.

препоръчано

"Отсега нататък те ще декларират, че няма да ползват дадения имот, но изрично ще посочват номера на електромера и водомера. От своя страна ние ще искаме справки от ВиК и ЕВН", обясни шефката на дирекция "Местни данъци и такси" в Пловдив Цвета Попова.

Промяната ще бъде гласувана на предстоящата сесия на местния парламент. С поправката на наредбата ще бъдат освободени от такса смет и храмовете на територията на Пловдив. "Това обаче се отнася само за тези, в които се извършва богослужебна дейност", поясни Попова.

Тя припомни, че от налога са облекчени читалищата и музеите. Според нея това нямало да се отрази чувствително върху постъпленията в хазната, тъй като църквите в Пловдив не били чак толкова много.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК