ОСТАВКА! Педро Аграмунт напусна поста на председател на ПАСЕ

Само в ПИК
ОСТАВКА! Педро Аграмунт напусна поста на председател на ПАСЕ
Автор: ПИК
Дата
Дата
867
Коментари
1
ОСТАВКА! Педро Аграмунт напусна поста на председател на ПАСЕ

Педро Аграмунт напуска своя пост на председател на Парламентарната асамблея на съвета на Европа (ПАСЕ), предава ТАСС, позовавайки се на информация на свой кореспондент, потвърдена от официален представител на Аграмунт.

„Той (Аграмунт) представи заявление сутринта (за желанието си да напусне поста)“, каза представителят. „Това е негово решение, което е взел, когато е счел за нужно“.

По-рано Аграмунт съобщи за решението си, чрез съобщение в социалната мрежа Туитър, съобщава Фокус.

Временен председател на ПАСЕ ще стане първия вицепредседател на асамблеята Роджър Гейл, според официално заявление на консултативния орган.

„Временен председател на ПАСЕ автоматично става сър Роджър Гейл, който е най-старши сред заместниците на Педро Аграмунт“, отбелязва се в заявлението. Освен това, в него се уточнява, че „той ще изпълнява тази роля до избора на нов председател на ПАСЕ, който ще се състои на следващата сесия“.

От руската агенция припомнят, че още на 28 април ПАСЕ изрази вот на недоверие към Аграмун. Инициаторите на този ход се позоваваха на това, че той е „загубил доверието“ на своите колеги. Това се случи, след пътуването на бившия председател в Сирия.

Още по темата
Председателят на ПАСЕ Педро Аграмунт призова страните от конфликта в Нагорни Карабах да проявят сдържаност
Часовник
06:22
Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Педро Аграмунт призова да бъдат изведени арменските въоръжени сили от територията на самообявилата се република Нагорни Карабах в...
Напиши коментар »
(1)
1
На САЩ и на техните васали в Европа им трябват ПАСЛУШКОВЦИ от портиерите до президентите.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Вежди Рашидов
Вежди Рашидов
скулптор, бивш министър на културата
Става на: 66 години
Иван Вуцов
Иван Вуцов
бивш футболист, треньор
Става на: 78 години
Мирослав Найденов
Мирослав Найденов
бивш министър на земеделието
Става на: 49 години
Свилен Нейков
Свилен Нейков
треньор по гребане, бивш министър на спорта
Става на: 53 години

- Ало, пожарната?
- Да! Какво гори?!
- Не, не... Тук на улицата се сбиха екип на Бърза помощ с ченгетата от патрулката, та се чудя къде да звънна?