Отиде си големият Димитър Коклин - гримьорът на Слави Трифонов

ЧАС ПИК

Отиде си големият Димитър Коклин - гримьорът на Слави Трифонов

65463
на 03.11.2014
Отиде си големият Димитър Коклин - гримьорът на Слави Трифонов
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Почина Димитър Коклин. Корифеят на грима си отиде от този свят на 76 години. Той е създал чертите на стотици образи в киното, театъра и телевизията. Четката му е превръщала актьорите в герои в над 40 филми и сериали – „А бяхме млади“, „Петимата от Моби Дик“, „Боянският майстор“, „Адаптация“, „Денят не си личи по заранта“, „Маргарит и Маргарита“.

препоръчано

От 2000 до 2006 г. Коклин твори „лица назаем“ в Шоуто на Слави, част е бил и от „Хъшове“ и „Каналето“. „В театъра гримьорът може да работи като скулптор, но в киното трябва да действа като живописец, защото близките планове са безпощадни“, твърди Коклин.

Роден е на 3 септември 1938 г. в София. Баща му е белоемигрант с аристократичен произход. Заселва се е у нас по време на Гражданската война в Русия. Димитър Коклин завършва Техникума за художествени занаяти в София. В Студията за игрални филми се записва на курс за гримьори. След приключването му печели конкурс и остава да работи в киното. Първата му самостоятелна работа е във филма „Веригата“ на Любомир Шарланджиев.

Работи и в Театъра на Българската армия. Заклет левскар.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК