БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Откриват обновената фасада на къщата на Пейо Яворов в събота

Само в ПИК
Откриват обновената фасада на къщата на Пейо Яворов в събота
Автор: ПИК
Дата
Дата
4225
Коментари
0
Откриват обновената фасада на къщата на Пейо Яворов в събота

Обновената фасада и дворното пространство на къщата-музей „Пейо Яворов“ ще бъде открита тази събота, когато отбелязваме дванадесетото издание на европейската „Нощ на музеите“. Събитието ще започне от 19.30 ч. на ул. “Г. С. Раковски” № 136 с участието и на струнен квартет на студенти от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.

Актьорът Янко Лозанов пък ще рецитира стихове на Пейо Яворов пред събралите се на тържеството в дома на поета ценители на поезията.

В двора на ремонтираната къща ще бъде експонирана и изложбата “Път, на който не съзирам края…”, посветена на големия български поет.

Ремонтните дейности в дома на Яворов на столичната улица "Г.С. Раковски" са под егидата на Националния литературен музей, като се извършиха със средства на собствениците на сградата.

Още по темата
Къщата-музей „Пейо Яворов“ ще приюти и Националния музей на литературата
Часовник
12:55
В Къщата-музей „Пейо Яворов“ ще се помещава и Националният музей на литературата. Това съобщи пред журналисти министърът на културата Вежди Рашидов. Рашидов инспектира ремонтните...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

- Чуйте, Петров! - недоволно казва началник-отдела. - Вие, вече трети път искате отпуск за погребението на тъща си. Не е ли вече много?!! - Г-не, откровено казано, и аз започвам да мисля, че тъща ми, меко казано, симулира...