Откриват статуята на Тодор Колев в Шумен, дъщеря му няма да присъства

КУЛТУРА

Откриват статуята на Тодор Колев в Шумен, дъщеря му няма да присъства

39422
на 10.07.2014
Откриват статуята на Тодор Колев в Шумен, дъщеря му няма да присъства
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Дъщерята на Тодор Колев – Албена, ще пропусне откриването на паметника на баща си в Градската градина на родния му град Шумен, съобщава ploshtadslaveikov.com.

препоръчано

Статуята на големия актьор е вече поставена там, а тържеството по официалното му представяне ще бъде в петък. Тодор Колев почина на 15 февруари миналата година.

„Няма да отида на откриването, в петък вечерта имам представление. А и от Шумен ми съобщиха за датата на събитието само преди една седмица, това някак си е несериозно…", коментира Албена Колева пред блога. – Не искам да участвам в тези официалности, струва ми се, че са пиар. Ще видя паметника някой ден, когато минавам край града на път към Варна, където често играя представления…".

„Обществеността в Шумен си поиска този паметник. Те си избраха скулптора, който е шуменец, те си избраха мястото, където да бъде поставена статуята, и аз не искам да спирам техния порив. Намериха пари от една голяма фирма. Не знам защо не се направи конкурс за автор на паметника… Не съм човекът, който може да ги спре. Успокоява ме само мисълта, че има някакъв смисъл в това, че хората ще виждат паметника, ще питат кой е изобразен на него и може би ще изгледат някой филм с участието на баща ми", споделя още Албена.

Колева разказа, че в началото са й представили проекта, след това е видяла и няколкото последвали корекции, но последният вариант не й е бил показан.

„В България имаме много малко образци на скулптурата, които са на международно ниво, – казва актрисата. – Ние винаги сме в ъгъла, последна дупка на кавала. Но във факта, че се прави този паметник, има нещо мило – и то не само за мен“.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК