Вход
София
Времето в София 19 o C

Отново навлизаме в ретрограден Меркурий! Не подхващайте нищо важно

Отново навлизаме в ретрограден Меркурий! Не подхващайте нищо важно

на 11.08.2017
703
1
Отново навлизаме в ретрограден Меркурий! Не подхващайте нищо важно
Автор: ПИК
11.08.2017
1
703

Напоследък стана модерно всеки да се интересува от ретроградният Меркурий. Пише се по сайтове и се говори по телевизиите. Особено откакто даде тон министър председателят Бойко Борисов, коментира астрологът Ивелина Пенчева. Мнозина се плашат от ретроградният Меркурий като дявол от тамян. Всичко, което се изрежда, че може да се случи е в рамките на възможното действие на планетата, но съвсем не е задължително да ви се случи всичко накуп.

Опасността, която иде е по-скоро пресилена, отколкото реална. Просто бих казала: ”Живейте си живота и само спазвайте правилата.” Сами знаете от години, че ако пипнете огъня ще се опарите и може да се изгорите. И го използвате въпреки това всекидневно, но не го пипате. Същото е и с влиянието на Меркурий. Ние астролозите даваме инструкции, които вие трябва да спазвате. Първо какво означава ретроградност на планета? На нас от Земята ни се струва, че планетите се движат напред. В един момент те забавят движението си, спират и започва да ни се струва, че се връщат назад. Всъщност всичко е само визуално. В действителност планетата само е забавила своя ход. Без светилата, всички планети стават ретроградни в едно или друго време. Когато една планета е ретроградна, тя се намира в покой, а тогава не може да контролира дейностите, за които отговаря и затова настъпва хаос. Време за преосмисляне на ценностите ни. Може да видите отново хора от миналото си, да се върнете към стара връзка или партньор.

В момента Меркурий ще е ретрограден от 13 август до 5 септември, като преди и след това бива стационарен. Някои астролози намират даже този период за по-опасен. За всичко, за което се пише по-долу, отпуснете по ден-два преди и след ретроградността. Какво не трябва да се прави през времето на ретрограден Меркурий? Не започвайте нищо важно! Но може да довършвате започнатото, да се върнете към стари проекти, да преразгледате стари планове. Ще срещнете много трудности и спънки, а може и нищо да не излезе от цялата работа. Само хабене на нерви. Не вземайте важни решения, по-късно може да се наложи да ги преразгледате и промените. Не подписвайте никакви договори, обезателно не сключвайте граждански брак! Обичайно браковете, които се сключат през такъв период са недълготрайни и с времето се разпадат. Стига се до раздели. Избягвайте да си купувате всякаква техника, още повече лек автомобил. Голяма е вероятността да имате после често проблеми, да се окажат дефектни и ремонтите да ви излязат твърде скъпо. Като изключим животозастрашаващите операции, избягвайте да приемате хирургически интервенции по това време. Твърде е голяма вероятността да забравят във вас някоя марля или инструмент или поради друга някоя причина да се прави повторна ревизия и ново отваряне. Да не се вземат и важни медицински решения от лекарите. Това може да коства доста грешки в последствие. Избягвайте да ви поставят диагноза по време на ретроградност на Меркурий. Когато пишете на компютъра, запомняйте често информацията си, съхранявайте добре файловете си, тъй като може нещо да ви изчезне. Възможно е компютърът ви да се срине, да прихванете вирус или да се появи някакъв друг проблем. Ако трябва да инсталирате нов софтуер, по-добре изчакайте да отмине периода.

Меркурий е планета на търговията. Не се препоръчва да купувате и да продавате имоти и земя в този период. Може да бъдете жестоко прецакани или да станете жертва на мошеничество и измама. Преди пътуване проверявайте щателно автомобила си дали всичко е наред. Карайте внимателно, избягвайте да изпреварвате други автомобили при по-рисковани ситуации. Меркурий е планета на комуникациите. В отношенията също могат да се явят проблеми, да възникнат недоразумения, взаимно да не се разбирате, всеки да разбере различен час за среща, нещо обичайно става да се закъснява. Склонност да се интерпретират думите и постъпките на другите по различен и неправилен начин. Често се казва едно, а се разбира друго. Не е за предпочитане да установявате нови запознанства, да започвате нови връзки. Представата за човека няма да съответства на действителността и след периода на ретроградност може да се разделите, когато прозрете, че нещата не са такива, каквито са ви изглеждали. Губим бдителността си. Пазете вещите си да не изчезнат, както телефона, така и документите. Избягвайте да харчите повече пари и особено за по-скъпи покупки. Не поръчвайте онлайн покупки, не изпращайте по пощата скъпи подаръци, важни пратки. Има вероятност да стане объркване и да се загубят. Не е удачно време за преместване или започване на нова работа, нито за започване на курсове.

Както има лунен календар и лунни фази, така има и Меркуриански календар и меркуриански фази. Тези фази засягат повече хората на научният и интелектуалният труд, свързани с творчеството, с общуването, планирането, журналистите и други. За всичко, което се свързва с „мозъка”. Важно е да се знае кога да го напрягаме, кога да е в режим почивка. За това отговарят фазите на Меркурий. Те са четири като при Луната, но за разлика от нейните, не могат да се наблюдават дори с телескоп, тъй като разстоянието между Меркурий и Слънцето е 28 градуса, т.е., той е разположен твърде близо до яркото Слънце. Разположението на Меркурий спрямо Слънцето към момента на изгрева определя направлението му по менталните сфери по остта на времето – към бъдещето или миналото.

От 21 юни до 27 август Меркурий е вечерен, т.е. не е настроен към новото, рискованото, изисква предпазливост в отношенията. Мисленето е по-скоро догматично. Добре е да се използват обичайните методи на общуване и получаване на информация. През същото това време се намира в ІV-та си фаза - аналитичната. Време, в което мозъкът ни трябва да не се претоварва и да си почива, по-малко да се общува.

На 27 август Меркурий ще стане утринен до 9 октомври по време на първа и втора фаза. Тогава ще е настроен към новото и прогресивното. Активно се възприемат и използват новите знания и методи, ориентирани към бъдещето. Вече ще се намира в първата си фаза до 5 септември – идейната и ще могат да се обмислят нови проекти и първите стратегически стъпки в интелектуалната дейност, която ще се осъществява през втора и трета фаза.

Сподели:
Напиши коментар »
(1)
1
Има двама шамани,които се ръководят от ретроградния Меркурий-външната министърка и премиера.Да очакваме ли ,че ще за*бат всякаква работа докато мине ретроградния.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

Ефрейтор пред строя: - Сега отиваме да товарим алюмений! - Господин ефрейтор, не алюмений, а алуминий! - А, който е доста умен, ще ходи да товари чугуний!

няма нови новини
Днес: 226
hot
най-четени новини в момента
сега
3079
четат ПИК
сега
четат тази новина
Свещеник от Гана: Убих 600 деца в името на Дявола!
x