СПРАВОЧНИК
Книги

Отпразнувайте 24 май с българска книга! Поезия, история и документалистика - на промоционална цена

Само в ПИК
Търсете патриотичния сборник "България в песни" на вестникарските павилиони само за 7 лв.
Отпразнувайте 24 май с българска книга! Поезия, история и документалистика - на промоционална цена
Автор: ПИК
Дата
Дата
3514
Коментари
0
Отпразнувайте 24 май с българска книга! Поезия, история и документалистика - на промоционална цена

В навечерието на най-българския празник - Деня на славянската писменост и култура, издателство "Милениум" предлага 18 интересни книги на наши автори на промоционални цени. Почитателите на историята, документалистиката и поезията могат да се възползват като поръчат заглавията на телефон 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на email: sales@milleniumbg.eu или на сайта www.milleniumbg.eu.

Комплектът "История на войните" може да получите с 20 лв. отстъпка - за 70 лв., вместо за 90. Сред книгите са "Походът на Александър", "Гръко-персийските войни", "Ханибал срещу Рим", "Войните на Цезар", "Великата северна война, триумфът на Петър I", "Наполеон - възход и погром",  "Тридесетгодишната война", "Балканските войни на българската армия", "Втората световна война. Битките за Харков". Историческата поредица представя едни от най-забележителните военни сблъсъци в световната история и е интригуваща както за учениците, които тепърва научават за тези значими събития, така и за всички, които се интересуват от миналото. Автори на хитовите книги, които се радват на огромен читателски интерес, са историците Георги Марков, Юлиян Недев и Александър Стоянов.

Може да избирате и между 6 любопитни документални книги. Ако поръчате 4 от тях, ще ги получите на цената на 3 - за 30 лв., така спестявате повече от 12 лв. А ако вземете целия комплект от 6 тома, ще платите стойността само на 4 от тях - 45 лв., вместо 72. Това са хитовите изследвания на писателя документалист Иван Първанов: "Кремъл власт и смърт. История на политическите убийства в Русия през ХХ в.", "Децата на диктаторите. Проклятието над наследниците на световните империи", "Мавзолеи, гробници, мумии. Отвъдният живот на тираните", "Любовниците на властта. Хроника на скандалните изневери", "Атентатите на ХХ век.  Заговори, покушения, политически убийства". Първанов разказва задълбочено и увлекателно за прочути диктатори, чиято съдба и отражение върху световната история са разгледани от многообразни гледни точки. Петте книги се допълват и изграждат проникновен и любопитен цялостен портрет на личности като Ленин, Сталин, Брежнев, Батенберг, Фердинанд, Георги Димитров, Бил Клинтън, Хо Ши Мин, Мао Дзедун, Муамар Кадафи и много други. "Свещеният джихад. Ал-Кайда, "Ислямска държава" и терорът" представя хронологично, ясно и аналитично всичко, свързано с най-големия бич на нашето време.

Три книги на любими поети можете да получите за 30 вместо за 42 лв. Това са романът с автобиографични елементи "Любов по време на социализъм" на Недялко Йорданов и най-новия му лиричен сборник "21. век. Всички най-нови стихове", в който е включено цялото му творчество от 2000 г. насам, както и стихосбирката с непубликувани творби на Валери Петров "Песнички събрани от сцени и екрани".

А специалното и най-ново книжно предложение на издателството, посветено на 24 май, е премиерната книга "България в песни. Най-хубавите стихотворения за родината", която излезе от печат днес. Може да намерите патриотичния том на всички вестникарски павилиони от утре на цена само 7 лв. В сборника на съставителката Тамара Йорданова са включени 69 стихотворения на 57 обичани български автори. Поезията, създавана от средата на XIX до края на ХХ век, от Петко Р. Славейков до Петя Дубарова, трепти с една и съща честота, макар и облечена в различни стилове и оцветена в различните нюанси на свещените чувства към родината. Сред песните за България са "Горда Стара планина" на Цветан Радославов - оригиналът на националния ни химн, "Една българска роза" на Найден Вълчев, "Моя страна" на Васил Андреев, изпята от Емил Димитров, "За теб, Българийо" на Михаил Белчев, изпълнявана от Веселин Маринов. Яворов, Каравелов, Христо Ясенов, Елисавета Багряна, Дора Габе, Павел Матев, Дамян Дамянов, Пеньо Пенев, Блага Димитрова... безброй са големите имена, възпели България, чиито творби зазвучават в мощен хор в красивия том "Песни за България" - най-хубавия дар, който можем да си направим за предстоящия празник.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Одобрявате ли акциите на Валери Симеонов в нощните заведения на Слънчев бряг?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През тази седмица се осланяйте на шестото си чувство. Това ще ви помогне да се справите с обстоятелствата в професионален, в материален и в личен план. Не се поддавайте на емоциите си в петък. Дразнители няма да ви липсват, някой ще се опита да ви извади от равновесие, което може да доведе до грандиозен скандал. През почивните дни се насочете към изясняване на въпроси, които се отнасят до членовете на семейството ви. Много от вас ще имат потребност да постигнат пълен синхрон между делничното и личното. Опитайте се да избягвате двойните връзки, особено ако сте трайно обвързани в любовта.
ВИП рожденици
Венко Евтимов
Венко Евтимов
поет
Става на: 62 години
Вера Чалъкова
Вера Чалъкова
главен редактор на в. "Ретро"
Цветелин Атанасов (Цецо Елвиса)
Цветелин Атанасов (Цецо Елвиса)
рок певец
Става на: 46 години

Цигулар се приближава тактично до двойка в елитен ресторант:
- Добър вечер! Вие ли поръчахте Паганини за дамата си?
- Бааааааааа, я съм й викнал свинско със зеуе!