От днес делата за корупция по високите етажи на властта ще се гледат от Специализирания наказателен съд

Само в ПИК
От днес делата за корупция по високите етажи на властта ще се гледат от Специализирания наказателен съд
Автор: ПИК
Дата
Дата
2508
Коментари
4
От днес делата за корупция по високите етажи на властта ще се гледат от Специализирания наказателен съд

Според последните промени в Наказателно-процесуалния кодекс, от днес делата за корупция по високите етажи на властта ще се гледат от Специализирания наказателен съд /СНС/. Няма официална статистика колко точно са разследванията, които ще се прехвърлят от Софийската градска прокуратура в спецпрокуратурата към този момент.

Неофициално от Софийския градски съд /СГС/ прогнозираха, че с прехвърлянето на т.нар. корупционни дела, делата в него ще намалеят с около 30 процента. Шефът на спецнаказателния съд Георги Ушев пък очаква с над 2 000 дела да се увеличат делата на спецсъдиите и затова поиска още 15 съдии. Без да уточнява колко, преди време и прокуратурата поиска още обвинители, за да се справи с очаквания наплив. Прокурорите ще са първите, които ще усетят на плещите си законодателите промени, засягащи т.нар. корупционни разследвания срещу депутати, министри, председатели на държавни органи, шефове на агенции, областни управители и заместниците им, магистрати, членове на ВСС и на съдебния инспекторат. Те ще трябва да ги изпратят в спецпрокуратурата, където делата ще продължават по пътя си към съда по различни от тези на редовите дела срокове. Междувременно от ВКС обявиха, че персонифицирането на субектите, които попадат в компетентността на спецструктурите, ги прави извънредни, поради което ще сезират Конституционния съд, отбелязва БНР.

Още по темата
За миналата година Германия са заведени 28 дела за корупция срещу държавни служители
Часовник
12:56
Срещу служители на държавната администрация във ФРГ през 2015 година са заведени 28 наказателни дела за корупция, съобщи вестник „Велт ам зонтаг” като се позова на непубликуван още...
Напиши коментар »
(4)
1
Сега комунистите сще видят как се отделят лоши газове в турска джамия, сиреч , който е крал ще си понесе отговорността.
2
Лъжкинята ли е Първата ?
3
целта е ясна. РАЗДУВАНЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ПОДЛОГИ НА ТИКВАТА С ОЩЕ 15 ЧОВЕКА. СИРЕЧПОНЕ ОЩЕ 150 ГЛАСА В ПОЛЗА НА МУТРИТЕ ОТ ГРОБ!!!! А ОСЪДЕНИ НЯМА ДА ИИММАА, ПАНИМАЙШ?
4
Делата от висшите етажи само в международен съд,тука правят параван като ги отделят. Мижай да те лажем!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

“Повтарям един милион се пише с шест нули, а половин, с три нули!”
(Военен)