От последните минути! Бойко Борисов изпрати армия да търси Мирослав, вдигат и хеликоптери

Инциденти

От последните минути! Бойко Борисов изпрати армия да търси Мирослав, вдигат и хеликоптери

88480
на 31.10.2016
От последните минути! Бойко Борисов изпрати армия да търси Мирослав, вдигат и хеликоптери
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Базираната в Карлово 61-а стрямска механизирана бригада на армията е мобилизирана, за да се включи в търсенето на изчезналия в планината над Калофер Мирослав Късовски. Ще бъдат вдигнати и хеликоптери, които също да се включат в спасителната операция.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Нареждане за мобилизирането на армията е издал премиерът Бойко Борисов след разговор с кмета на Калофер Румен Стоянов. Причината е че заради лошото време планинските спасители не могат да продължат търсенето сами, обясниха от Министерския съвет. Към Калофер пътува и началникът на отбраната ген. Константин Попов.

От полицията в Пловдив също да изпратят подкрепления, които да се включат в търсенето, наредил още Борисов.

Пети ден продължава издирването на Мирослав Късовски, който изчезна в района на връх Ботев в Стара планина.

Последната връзка с 34-годишния мъж е била на 26-ти октомври, когато той се е обадил на близките си, за да им каже, че ще изкачи върха и след това се прибира. Ден по-късно роднините му подават сигнал, че е в неизвестност. По време на похода в планината Мирослав е бил с колело.

Три дни екипи на Планинската спасителна служба търсиха младежа, но без резултат. В акцията по издирването му се включиха и много доброволци.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК