ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Румен Радев пусна промените в НПК

Само в ПИК
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Румен Радев пусна промените в НПК
Автор: ПИК
Дата
Дата
6361
Коментари
3
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Румен Радев пусна промените в НПК

Президентът Румен Радев е подписал Указ за обнародването в Държавен вестник на промените в Наказателно-процесуалния кодекс, става ясно от днешния брой на Държавен вестник. Така предизвикалото спорове преместване на големите корупционни дела в Специализирания наказателен съд ще стане факт от началото на ноември.

Припомняме, че вчера протестърите, гравитиращи около ДСБ, „Да, България”, БЗНС, „Зелените” и ДЕОС се обединиха около съвместна позиция с искане държавният глава да наложи вето на общо три закона, сред които и НПК. По думите им с тези промени спецсъдът ще се превърне в политически трибунал.

До момента делата за корупция срещу министри, кметове, депутати и други представители на държавата се гледаха в Софийския градски съд.

В днешния брой на ДВ не са публикувани поправките в Закона за съдебната власт и в Закона за опазване на околната среда, които също бяха критикувани. Едната от промените предвиждаше ограничаване на възможностите за обжалване на плановете за инвестиционни проекти. Радев има още седмица, за да реши за тях.

Още по темата
РЕКЕТ! Протестъри натискат Радев за вето на три закона
Часовник
13:32
Искане за налагане на вето върху три закона внесоха 5 партии в президентството. ДСБ, „Да, България”, БЗНС, „Зелените” и ДЕОС се обединиха около съвместна позиция –...
Напиши коментар »
(3)
1
Указът на Президента е от 2 август, какви "Последни минути"?!?! Бавно преписвате този път...
2
Пъпчивата тиква, ще вземе да ме хареса, щом не се върза на квиченето на Сланинова и показа, че май не е на каишка при нея..
3
Поздравления за президента, че не се подаде на натиска на грантаджиите ( съюз на съдиите) джобните партийки като Де Се е Бе, дай България и тем подобни ГМО-та! Дано така постъпва и с непрекъснатите опити на Курнелия, индиректно да му дава нареждания и тогава ще му стана привърженик!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

- Няма да ти дам пари за сладолед и толкоз! – вика майката.

- Добре – отговаря синчето, – но като влезем в магазина ще ти викам “бабо”!