Офицерският плаж във Варна пълен въпреки забраната

Региони

Офицерският плаж във Варна пълен въпреки забраната

23498
на 10.07.2014
Офицерският плаж във Варна пълен въпреки забраната
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Забраната за къпане на Офицерския плаж във Варна остава в сила, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

препоръчано

Резултатите от последните взети проби на водата трябва да са готови днес, но от инспекцията поясниха, че откритите във водата ентерококи обикновено са много устойчиви и тя трудно ще се изчисти от тях, затова той остава забранен за плажуващи туристи.

Въпреки изричната забрана и поставените предупредителни табели, които да подсещат туристите, че водата не е чиста и крие риск за здравето им, плажът се радва на интереса на много хора, сред които и деца, които пренебрегнаха предупрежденията и събираха слънчеви лъчи именно там, предаде Новинар. 

Здравните власти затвориха плажа, след като във водата откриха ешерихия коли и чревни ентерококи, които според тях причиняват коремно-чревни инфекции, каквато е дизентерията. Изследванията бяха направени след наводнението в квартал „Аспарухово”, което замърси Варненския залив.

Ако сте пренебрегнали предупрежденията и сте се изкъпали във подобни замърсени води, а когато се приберете ви втресе и вдигнете 38-40 градуса температура, може да сте почти сигурни, че ви се е лепнала някоя от бактериите във водата и в следващите 4-5 дни ще сте лепнали дизентерия.

Тя ще ви докара още главоболие, отпадналост и силни болки в корема, които със сигурност ще ви развалят почивката. Ако гаденето и повръщането не ви довършат, то това ще свърши най-характерният симптом – диарията. Тя ще ви накара да прекарате повече време в тоалетната, отколкото на плажа и да съжалявате, че сте пренебрегнали предупредителните табели.

Дизентерия при децата протича още по-тежко, защото загубата на телесни течности може да причини мускулни гърчове. В такива случаи веднага трябва да се потърси лекарска помощ.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК