Охранителят, който първи опита да спре стрелецът от Лас Вегас, е обявен за герой

Само в ПИК
Охранителят, който първи опита да спре стрелецът от Лас Вегас, е обявен за герой
Автор: ПИК
Дата
Дата
3836
Коментари
1
Охранителят, който първи опита да спре стрелецът от Лас Вегас, е обявен за герой

Невъоръженият охранител Хесус Кампос, който е бил първият човек, опитал да влезе в хотелската стая на стрелеца от Лас Вегас Стивън Падок и да го спре бе обявен за герой, съобщава електронното издание  Daily Beast.

Падок откри безразборна стрелба от 32-ия етаж на хотелски комплекс в Лас Вегас по посетители на музикален фестивал, като уби 59 души и рани над 500, след което се самоуби.

Кампос успя пръв да се орентира за местонахождението на стрелеца, като при опита му да влезе в хотелската стая, в която бе Падок, бе ранен.

След като бе ранен, Кампос съобщи на диспечерския център в казиното на хотела за местонахождението на стрелеца по радиостанцията си.

По думите на шерифа на окръг Кларк Джоузеф Ломбардо, именно информацията на Кампос е помогнала за бързото установяване на местонахождението на престъпника.

В момента Хесус Кампос се лекува в болница в Лас Вегас.

Медиите вече обявиха Кампос за герой, отбелязвайки, че ако той не е успял тогава да отвлече за момент вниманието на стрелеца и да съобщи за местонахождението му, жертвите на Падок е можело да бъдат далеч повече.

Превод и редакция: ПИК

 

Напиши коментар »
(1)
1
Bravo. Da mu se dade nekakva nagrada ili povi6enie na zaplatata.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

- Деца, какъв урок имаме днес? - Математика, госпожо. - Диктувам задача: "Две млади интелигентни жени изпили една бутилка водка. Пита се в задачата за какъв хикс им е трябвало след това да пият и червено вино?"