Оценяват 3-годишни деца в забавачките с тестове

Само в ПИК
Оценяват 3-годишни деца в забавачките с тестове
Автор: ПИК
Дата
Дата
1685
Коментари
0
Оценяват 3-годишни деца в забавачките с тестове

Тест за тригодишните деца, които посещават детска градина, както и известяване по електронната поща за родителите на наказаните ученици са заложени в новата наредба за приобщаващо образование.

Тя ще бъде гласувана на днешното правителствено заседание. Променят се и правилата за извиняване на отсъствия в училище, съобщава Дарик.

Хлапетата ще минават през задължителна оценка на способностите си. Това ще става чрез тест, разработен от БАН, който ще се прилага от учителите.

Изпитът за децата ще започне влезе в сила най-рано от следващата учебна година.

Наредбата разширява възможностите на училищните екипи в комуникацията им с родителите - при проблем с даден ученик, учителят ще може да изпраща задължителното уведомление и по имейл, вместо да изчаква свързване по телефона.

Новите правила за извиняване на отсъствия гласят, че до 3 дни по семейни причини ще се разрешават само с уведомление до класния ръководител, а до 7 дни - с уведомление до директора.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

Говорят си ловци: - Приятели, знам едно място, където можем да убием страхотни тигри. Ама ще се наложи да чакаме един час и петнайсет минути... - В засада ли ще чакаме? - Не, не, имат някакви акробати преди антракта.