Още едно доказателство за вредата от подсладителите

Само в ПИК
Още едно доказателство за вредата от подсладителите
Автор: ПИК
Дата
Дата
5111
Коментари
1
Още едно доказателство за вредата от подсладителите

Изследване на международен екип от лекари отново доказа, че употребата на популярния подсладител аспартам е една от причините за напълняването. Резултатите от изследванто са публикувани в сп. Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism и сп. New Scientist.

Учените хранили 14 дни опитни мишки с тлъста храна. На първата половина от гризачите давали и захар, а на втората – аспартам. В края на експеримента се оказало, че животните от втората група натрупали по-голяма телесна маса от тези в първата. 

Освен това, при гризачите, които получавали аспартам, в интервалите между приемането на подсладителя се наблюдювало по-високо ниво на кръвна захар в сравнение с другите опитни мишки. А това е един от признаците за развитие на захарен диабет.

Напиши коментар »
(1)
1
А диабетиците кое да употребяват!?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Мъж хваща жена си с любовник, вади пушката и хуква да го гони, стреляйки, но патроните свършили. Любовникът се спрял, обърнал се и самодоволно попитал:
- И сега какво следва? Боц с рогата ли?