Още едно доказателство за вредата от подсладителите

Само в ПИК
Още едно доказателство за вредата от подсладителите
Автор: ПИК
Дата
Дата
4973
Коментари
1
Още едно доказателство за вредата от подсладителите

Изследване на международен екип от лекари отново доказа, че употребата на популярния подсладител аспартам е една от причините за напълняването. Резултатите от изследванто са публикувани в сп. Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism и сп. New Scientist.

Учените хранили 14 дни опитни мишки с тлъста храна. На първата половина от гризачите давали и захар, а на втората – аспартам. В края на експеримента се оказало, че животните от втората група натрупали по-голяма телесна маса от тези в първата. 

Освен това, при гризачите, които получавали аспартам, в интервалите между приемането на подсладителя се наблюдювало по-високо ниво на кръвна захар в сравнение с другите опитни мишки. А това е един от признаците за развитие на захарен диабет.

Напиши коментар »
(1)
1
А диабетиците кое да употребяват!?
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Петър Жотев
Петър Жотев
бивш министър на икономиката
Става на: 67 години

Радио Париж пита: - Какво щеше да стане, ако на проститутките очите им светеха ? Радио Ереван отговаря: - Ами в Париж щеше да има бели нощи. След кратко време се обажда радио Ленинград: - Моля без намеци...