Парламентът отсече: Предизборната кампания - само на български

ЧАС ПИК

Парламентът отсече: Предизборната кампания - само на български

6381
на 26.04.2016
Парламентът отсече: Предизборната кампания - само на български
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Народното събрание отхвърли възможността предизборната кампания да се води на друг език, когато е осигурен превод. Това каза по време на дебатите по промените в Изборния кодекс народният представител ДПС Четин Казак, цитиран от „Фокус”.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

За това имаше две предложение, които бяха отхвърлени. Едното беше отправено от независимият народен представител Лютви Местан, който предложи в отделни случаи и при задължително осигурен превод на български език да се допуска ползване и на друг език.

Второто предложение беше отправено от народните представители от ПГ на ДПС в лицето не председателят на партията Мустафа Карадайъ. Той предложи в случаите, когато кампанията се води и на друг език, да се осигурява превод на български език.

В отрицателен вот народният представител от ПГ на "Атака" Илиан Тодоров се обърна към ДПС с думите „Ако искате да говорите на турски занимавайте си в Турция”. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК