Патриарх Неофит ще се моли за загиналите при наводненията

Животът днес

Патриарх Неофит ще се моли за загиналите при наводненията

3352
на 22.06.2014
Патриарх Неофит ще се моли за загиналите при наводненията
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В Неделята на всички български светии Патриарх Неофит, архиереи и свещенство на Българската православна църква ще се молят за трагично загиналите наши сънародници при наводненията във Варна и епархията, съобщиха от пресцентъра на Светия Синод.

препоръчано

В деня, когато честваме паметта на всички български светии, родната ни църква, в лицето на висшите ни духовници и софийското свещенство, традиционно отбелязва и паметта на Българския екзарх Йосиф І, чийто гроб се намира в южната колонада на митрополитската катедрала „Св. Неделя”. Тази година по решение на Светия Синод и с благословението на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит Заупокойната света Литургия в столичния храма ще бъде оглавена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

В богослужението молитвено ще вземат участие и Светейшият патриарх Неофит и архиереи на Българската православна църква. След края на Литургията всички присъстващи клирици и многобройните миряни ще излязат при гроба на Екзарха, за да се помолят за упокоение на душата му. Лично Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще отслужи панихидата в памет на блажено приснопаметния предстоятел на Българската православна църква.

Заупокойни молитви в този ден Патриарх Неофит и духовенството ще отправят и за трагично загиналите наши сънародници при наводненията във Варна и епархията.


Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК