Патриотът доц. Михов: Без родителите агресията в училището не може да бъде преборена

Само в ПИК
Патриотът доц. Михов: Без родителите агресията в училището не може да бъде преборена
Автор: ПИК
Дата
Дата
1490
Коментари
2
Патриотът доц. Михов: Без родителите агресията в училището не може да бъде преборена

Децата трябва не само да бъдат привлечени в училище, а и задържани в него. Трябва да се започне с изграждането на най-важните навици, които семейната среда не може да формира. Това каза доц. Милен Михов, който е зам.-председател на комисията по образование в НС, в предаването "Още от деня" по БНТ.

„Тези навици ще се изграждат от държавата. Трябва да кажа добри думи за министъра на образованието Красимир Вълчев, който обедини усилията на различни институции, за да се върнат децата в училище. Самият факт, че ние знаем колко деца липсват от системата на образованието е своеобразен малък успех. Благодарение на тези усилия 3000 деца се връщат в училище. Трябва да се продължат усилията в тази посока“, категоричен бе той. Според Михов в системата трябва да се привлекат добри учители с естествени стимули. По повод жетокия случай на побой над учител в Садово, доц. Михов заяви: „Изключително неприятен случай. Познавайки средата, казвам че е изключително трудна работата с такива деца. Тук трябва да се намесят органите на правораздаване. Това в никакъв случай не трябва да бъде подминато, а да бъде наказано, още повече, когато става дума за деца, близо до пълнолетието, които са осъзнавали какво правят“. „Училището не генерира насилие“, категоричен бе депутатът, който е и бивш учител.

„Един голям процент от децата, около 90% си обичат учителите. Агресията се пренася от улицата. Училището пази от насилие децата. Без активното отношение на родителите този проблем не може да бъде решен“, подчерта той. „Ако погледнем големите областни градове проблемът с липсата на детски градини е решен“, каза още Михов.

Още по темата
Родители на протест срещу агресията в училище
Часовник
08:57
Родители на ученици от столичното 28 ОУ „Васил Априлов“ се събраха пред сградата на училището, за да протестират, защото според тях училищното ръководство се опитало да потули случая....
Напиши коментар »
(2)
1
агресията ще преборим без примати в училище като не ще да учи да мре гладен без никакви помощи
2
Това е лъжа, разбира се. И какво прави този патриот относно бягството на българите от България?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Димитър Липовански
Димитър Липовански
режисьор
Става на: 65 години

Индианците не обърнаха внимание на потока бежанци от Европа и сега живеят в резервати...