Пеевски пред ПИК за екшъна с Василев: Убиецът вика - дръжте убиеца! Не съм пращал SMS, стига се е крил като мишка. Да се върне и да обясни за парите! Подавам сигнал срещу него и двама негови храненици в прокуратурата!

ЧАС ПИК

Пеевски пред ПИК за екшъна с Василев: Убиецът вика - дръжте убиеца! Не съм пращал SMS, стига се е крил като мишка. Да се върне и да обясни за парите! Подавам сигнал срещу него и двама негови храненици в прокуратурата!

93979
на 23.06.2014
Пеевски пред ПИК за екшъна с Василев: Убиецът вика - дръжте убиеца! Не съм пращал SMS, стига се е крил като мишка. Да се върне и да обясни за парите! Подавам сигнал срещу него и двама негови храненици в прокуратурата!

Последвайте ни в Google News Showcase

Австрийският вестник „Дер Щандард”, известен с това, че често прави интервю с Цветан Василев, днес гръмна сензационно: Пеевски е плашил Василев с есемес, виенската полицията разследва Пеевски в заговор за убийство на Василев и е издала заповед за ареста му!

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Изданието дори посочва сумата, която депутатът от ДПС предлагал за главата на банкера – 5 милиона долара.

ПИК се свърза с Делян Пеевски и го помоли да коментира шокиращата статия на австрийския вестник.

Интервю на Ивайло Крачунов

- Г-н Пеевски, вярно ли е, че сте пращал заплашителен есемес на Цветан Василев, както пише „Дер Щандард”?

- Нямам абсолютно никаква комуникация с лицето Цветан Василев от месеци и това може лесно да се докаже. В момента се прожектира един пошъл турски сериал за отклоняване на вниманието. Крадеца вика дръжте крадеца, или по-скоро Убиеца вика - дръжте убиеца!

Василев действа първосигнално, банално. Отклонява обществения фокус от изнесените по медиите факти за източване към свързани с него фирми на КТБ. Става дума за суми от милиард и нещо – както виждате, банката е пред национализация. Вместо да се върне и да даде честно всички отговори тук, пише сценарии за сериалчета във Виена с неговите платени приятелчета клакьори…

- „Приятелчета – клакьори” – кого имате предвид, дайте имена!

-  Става дума за Ернст Гайгер, шеф на 3-и отдел във Федералната криминална полиция на Австрия, близък приятел на международния аферист Барак Алон. Алон, Гайгер и Василев пишат сериали, живеят в сериали, продуцират сериали…

- Все пак нека уточним окончателно, има ли заплашителен есемес?

- Повтарям - не съм пращал такъв есемес, не съм отправял никакви заплахи къв Василев, отдавна нямам никакви контакти с него. Няма и да имам.

Призовавам го обаче през вашата медия да си дойде най-после, стига се е крил като мишка. Да дойде и да каже на българския народ - къде са парите му!

- А знаете ли дали наистина има издадена такава заповед за ареста ви от виенската полиция? Предлагали ли сте 5 милиона долара за главата на Василев?

- Това са глупости, как може да ме питате… Клевети, за които трябват доказателства. Никога не е случвало такова нещо, никога не съм предлагал на никого пари за убийство, в главата ми дори не се е раждала такава гнусна идея. Това, което знам е, че Василев се занимава с такива работи…

- Какво ще предприемете оттук нататък?

- Първо нека ви кажа защо тези клевети излизат точно в „Дер Щандарт”. Авторът на статията Маркус Бернат е близък с Василев. Самият Василев се е хвалил по мои сведения, че плаща на този Маркус заплата от 15 000 евро на месец, представяте ли си? Василев се е хвалил, че плаща и на този другия, Гайгер, който е човекът му в австрийската полиция и участва в стъкмяването на тези сценарии. Нека се провери колко често журналистът Маркус Бернат е гостувал на Василев в България, например… Разбирате ли – това са негови служители на заплата!

След малко ще подам сигнал до прокуратурата за набеждаване в престъпление - заговор за убийство, срещу всички гореспоменати лица – Василев, Гайгер, Бернат…

За разлика от Василев аз се доверявам на компетентните органи, и то на компетентните органи в България, и не се занимавам с турски сериали.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 114
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК