Перете хавлиените кърпи след три използвания! Ето защо

Бомба

Перете хавлиените кърпи след три използвания! Ето защо

10033
на 08.01.2017
Перете хавлиените кърпи след три използвания! Ето защо
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Хавлиените кърпи са част от ежедневния ни хигиенен ритуал, но според американски микробиолог ако не ги сменяме често, те могат да предизвикат проблеми, съобщи в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

"Често" според проф Филип Тиърно от Нюйоркския университет означава след като ги използваме три пъти. Причината е, че по тях се натрупват бактерии, гъбички, мъртва кожа. Те не изчезват, дори и хавлията да е изсъхнала напълно.

"Идеята е да бъдем разумни и да сме осведомени. Влажната хавлия е като развъдник. Ако тя мирише, независимо на какво, се развъждат микроби. Решението е прането".

Дали микробите по хавлиените кърпи са вредни, или не, е трудно да бъде преценено. Повечето микроорганизми в домакинството са безобидни. Ако кърпата се използва от няколко души обаче, рискът е по-голям, защото така хората влизат в контакт с организми, които не са им свойствени. 

Хавлиените кърпи са идеална среда за микробен живот. Те са влажни, топли, има кислород, а мъртвите кожни клетки са отлична храна.

Човешкото тяло също е идеална среда за микроорганизми и затова ние развъждаме около трилион бактерии през живота си.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи
ПИК TV x
Шефът на ДАНС Пламен Тончев пред ПИК: Операцията срещу Паскал започнала преди повече от 8 месеца, Живко Коцев е следен половин година Шефът на ДАНС Пламен Тончев пред ПИК: Операцията срещу Паскал започнала преди повече от 8 месеца, Живко Коцев е следен половин година
ново
Днес: 92
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК