Петко Бочаров пред ПИК: Борисов е единствената алтернатива на комунизма, Сидеров вече е аут от политиката

ЧАС ПИК

Петко Бочаров пред ПИК: Борисов е единствената алтернатива на комунизма, Сидеров вече е аут от политиката

115592
на 23.12.2013
Петко Бочаров пред ПИК: Борисов е единствената алтернатива на комунизма, Сидеров вече е аут от политиката

Орешарски е един чиновник, Реформаторският блок има голям потенциал

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Петко Бочаров е роден на 19 февруари 1919 г. в София. Той е най-възрастният журналист в света. Има огромен опит в различни медии като БТА, БНТ, „Дойче веле”, радио „Свободна Европа”, книжни издания. Потърсихме го за обобщен коментар на политическата обстановка у нас в края на отиващата си 2013 година.

препоръчано

 -   Г-н Бочаров, кое е за Вас събитието на годината?

-   Събитието на годината са протестните демонстрации в София и в страната въобще. Това, преведено на нормален език, е събуждане на гражданското общество.

-   А февруарските протести признавате ли ги за автентични?

-   Всички протести признавам за автентични. Това, че някой се опитва да се набута в тях, то е нормално – винаги го има, но това не изменя нещата – че всъщност гражданското общество в България се събуди.

-   Бойко Борисов трябваше ли да подаде оставка през февруари, добър ход ли беше това за него?

-   Абе знаете ли – аз в началото мислех, че той сбърка, обаче колкото повече времето минава, толкова повече се уверявам, че е постъпил правилно.

-   Защо?

-   Защото, айде да оставим всичко друго като сравнение, което последва, но когато той подаде оставка – всичко отива за негова полза. Просто той моментално реагира, когато разбра, че обществото не го иска, за разлика от тези в момента.

-   Още ли вярвате на Бойко Борисов, той ли е най-добрата алтернатива на сегашната власт?

-   Вие го казахте – именно той е алтернативата на сегашната власт. А сегашната власт не е Орешарски – нека бъдем наясно. Орешарски е един чиновник, поставен на това място да изпълнява поръчки. Зад него стоят усмихнатите физиономии на Сергей Станишев и Лютви Местан. Не включвам в това число Волен Сидеров. Той е аут от политическия живот на България, вече.

-   Какво мислите за Реформаторския блок?

-   Ако престанат да се дърлят помежду си, има големи възможности.

-   Те не са ли по-добрият вариант от Бойко Борисов, който е един елементарен човек, който не може да управлява и се провали?

-   По какво съдите, че се е провалил? Аз не съм адвокат на никого, а просто се опирам на моя дългогодишен журналистически опит – повече от 50 години, следил съм професионално как се движат нещата не само в България, а и в света. И мога да претендирам, че съм си създал собствено мнение. Единствената алтернатива на комунизма в България, който комунизъм и до този момент не е мръднал, това е Бойко Борисов. Край! Оттук нататък всичко друго остава да го разискваме. Но това е в основата. Коя друга политическа сила можеше да оспори позицията на бившата комунистическа партия в България? Тя си е същата, каквато е била и преди 60 години. Нищо по същество не е мръднало в тази партия. Кой можеше да оспори господстващото положение на комунистическата партия, освен Бойко Борисов? Няма такъв!

-   За мен Бойко Борисов не е алтернатива на БСП, а дори е може би и по-зле, а обществото е заблудено, вина за което може би имат и медиите.

-   Това е въпрос на мнение, вашето мнение е такова.

-   А трябва ли да има нова конституция и да се свика Велико Народно събрание?

-   Не само, че трябва – задължително е! Колкото по-скоро има ВНС и излезе нова конституция, толкова по-сигурно ще е, че сме тръгнали със старт към демократизъм в България. Иначе няма нищо подобно. Само преди около месец убийството на Георги Марков мина оттатък давността и вече е напълно покрито. Това са 35 години! Никой и копче не каза по това престъпление на века. Да не говорим за последиците от атентата в църквата „Света Неделя”, за масовите убийства на „народния съд”... Нищо не е мръднало, то е само преименувано.

 

Очаквайте скоро в ПИК рецептата на Петко Бочаров за уникалното му дълголетие и бистрия му журналистически ум.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за Турски поток: Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за "Турски поток": Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК