Петко Бочаров: Сегашната Конституция е труп

ЧАС ПИК

Петко Бочаров: Сегашната Конституция е труп

7731
на 31.03.2014
Петко Бочаров: Сегашната Конституция е труп
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Днес в София беше учреден постоянно действащ конституционен форум, научи ПИК. Той има за задача до приемането на нова Конституция да привлича най-добрите експерти в различни области докато се напише нов проект за основен закон на Р България.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

На днешния форум, който се председателстваше от лидера на РЗС Яне Янев са присъствали видни конституционалисти и специалисти в областта на правото.

Сред участниците бяха двама бивши председатели на парламента Йордан Соколов и Цецка Цачева. Присъстваха депутати от 39-те и бивши конституционни съдии като Георги Марков и Димитър Гочев, както и действащи преподаватели от СУ като проф. Близнашки и Белов.

Доайенът на родната журналистика Петко Бочаров отбеляза, че сегашната Конституция е труп и колкото по-бързо отиде в историята, толкова по-добре.

Към форума се присъедини и Бойко Борисов, който в началото на експозето си подчерта: "Съжалявам, че не послушах Яне Янев и РЗС още преди 4 години, когато имахме конституционно мнозинсво, да свикаме ВНС, за да променим Конституцията. Признавам, че това е моя грешка, но все пак имаме сила да признаем грешките за разлика от другите".

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
ПИК TV! Депутатът Драгомир Драганов от ГЕРБ подаде оставка, ролята на Асен Василев за скандала в митниците отпада от дневния ред - НА ЖИВО ПИК TV! Депутатът Драгомир Драганов от ГЕРБ подаде оставка, ролята на Асен Василев за скандала в митниците отпада от дневния ред - НА ЖИВО
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК