Петокласничка обяви война на тежките ученически раници (СНИМКИ)

Само в ПИК
Петокласничка обяви война на тежките ученически раници (СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
4250
Коментари
3
Петокласничка обяви война на тежките ученически раници (СНИМКИ)

Петокласничката Теодора Божкова от столичното 35-о СУ “Добри Войников” подаде жалба до Държавна агенция за закрила на детето заради тежките раници на учениците.

Ето какво гласи жалбата на момиченцето:

“Здравейте, госпожо Кънева, Вашето име го намерих на сайта на Държавна агенция за закрила на детето. Искам да подам сигнал за тежките раници на учениците. Мисля, че не е редно раниците, които носим всеки ден, да тежат по осем и повече килограма. Събрала съм подписите на моя клас за тази жалба, защото съучениците ми са съгласни с мен, че е вредно за здравето ни и за самите нас. Моля да направите нещо по въпроса с тежките раници”.

Към своята жалба Теодора дори е приложила подписите на своите съученици от 5 “б” клас, които я подкрепят.

Майка ѝ Лилия Нинова разпространява информация за действието на дъщеря си в социалните мрежи и дори преди 3 дни създава фейсбук групата “Да спрем гаврата на МОН с българските деца”. Броени дни след като жалбата на момиченцето бе подадена, вече има и отговор от страна на образователното министерство. "Приятно съм изненадана и споделям, че с мен се свърза г-жа Пенка Иванова, която е директор на Дирекция "Учебници и училищна документация" в МОН. Поканена съм на среща при Зам. - министър Михайлова заедно с Теодора и раницата, която тежи 8 килограма. Г-жа Иванова изрази загриженост и сподели с мен, че преди дни са имали среща с родители от Стара Загора по същата тема. Колелото се завъртя !!!", съобщи във Фейсбук майката на Теодора - Лилия.

Още по темата
Зам.-министър на образованието съветва: Не купувайте скъпи дрехи, а леки раници на децата си
Часовник
10:49
Първият учебен ден чука на вратата, а родителите са в трескава подготовка, за да осигурят всичко необходимо на децата си. В студиото на телевизия „България он ер” заместник-министърът...
Напиши коментар »
(3)
1
Искам да поканя министъра да носи всеки ден чантата до училището. Заслужава европейски съд. Не ви е срам .
2
Ама без друго иначе ръга пред телевизора понички, в училище банички и на вечеря пилещки бутчета и сигорно тежи 50 кила!! И е зле с успеха, затова от нейно има майката пище жалба .. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха!! Да я запищат в частното очилищте у Драгалефци (онова с жълтия комин, на неговото откриване присъстваха Дайнов и Костов). Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!!
3
Успех на детенцето и инициаторите на тази справедлива кауза! Истината е, че, ако трябва да си вземат всички помагала за деня, раницата тежи около 13-15 кг. Зверско е. Постоянно гледам изгърбени деца!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

По време на война. Капитан се изправя пред войниците точно преди решаващата
битка, за да им вдъхне кураж.
– Ето там – казал той и посочил към фронта – е врагът! А врагът се опитваше да
направи нещастен живота на всички ви! Врагът се опитваше да ви убие ден след
ден през цялата тази дълга война!
Един редник изскочил от окопа и извикал:
– Господи! Знаех си, че готвачът не е от нашите!