Петър Чобанов: КТБ фалира, защото кредитите в банката не бяха обезпечени

Само в ПИК
Петър Чобанов: КТБ фалира, защото кредитите в банката не бяха обезпечени
Автор: ПИК
Дата
Дата
6949
Коментари
5
Петър Чобанов: КТБ фалира, защото кредитите в банката не бяха обезпечени

КТБ фалира, защото кредитите в банката не бяха обезпечени. Какво са гледали от Банков наздор между 2009-а до 2013-а? През 2009-а банката има 2 млрд. лева, а до март 2013 стават 10 млрд. Изведнъж рискът се пренася върху спестяванията на гражданите. Когато това се случва, вече идва и ролята на Банков надзор. Какво са правили? Изведнъж банката променя рязко курса си на работа за въпросните 4 години. Това обяви пред Нова тв бившият финансов министър Петър Чобанов.

„След като се разви кризата, това, което предложи правителството, бе добрата част от банката да продължи да функционира. Йордан Цонев внесе подобен закон, но в парламента обаче нямаше съгласие. Ако това бе прието и работеше, банката можеше да съществува“, добави той.

„Реално се разбра, че има капиталов недостиг, а ръководството е довело до това. Има 4 млрд. лева кредити без обезпечение – в медии, спортни клубове в много други места“, добави той.

Напиши коментар »
(5)
1
Естествено че бн за виновни. За какво е този регулатор, като е осъавил съзнателно и законно банка да стане балон
2
КАТО Е ПИРАМИДА, КАК ДА СА ОБЕЗПЕЧЕНИ...Когато ти дадат 10 милиона срещу една картина, нарисувана от селски даскал, това какво е..Схемата винаги е една и съща - дават ти, отчиташ се и дим да те няма...няма ДАНС, няма прокуратура, а как да има, когато и те са в гювеча. Има само прецакан обикновен българин, прецакан по елементарно и от телефонните измами, щото там ги хвърляш през терасата,а тук ги курдисваш в банката. Илюзията за сигурност е пълна и ако при циганските телефнни измами можеш да излезеш по някое време от пиесата и да се хванеш за главата, то тук излизане няма - вътре си вече 27 години и няма край..
3
всички банки са така. Използват депозитите на клиентите и продават парите по- скъпо. Това си е чисто политическо решение да се отстрани Цв. Василев и да му се присвои бизнеса. Точка.
4
До г-н Чобанов и преподавателите по финанси. ДЕФИНИЦИЯ ЗА БАНКА - Тя взема и дава пари. За колкото взема тя има покритие в злато и други ценности. Ако фалира продава златото и връща парите на клиентите си! Другото е порнография!!!!
5
Унуфрий, я кажи от къде кинти за нов апартамент бе пиле шарено и чий го дириш в тази небългарска партия, за какви заслуги те прибра шиши под шлифера на даган ага и как така си дружка с ментата и как точно той ще иска да спасява банката която окраде?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Две баби си говорят и едната пита другата:
- Колко тежиш?
- 70 килограма с очилата.
- А без тях?
- Не мога да видя кантара без очилата…