ПИК TV: В Народното събрание отбелязаха 100 г. от рождението на д-р Петър Дертлиев

ЧАС ПИК

ПИК TV: В Народното събрание отбелязаха 100 г. от рождението на д-р Петър Дертлиев

5094
на 07.04.2016
ПИК TV: В Народното събрание отбелязаха 100 г. от рождението на д-р Петър Дертлиев
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Днес се навършват 100 години от рождението на големия български държавник д-р Петър Дертлиев - заедно с д-р Атанас Москов те са патриарси на съвременните български социалдемократи.
Това заяви народният представител Георги Анастасов в декларация от името на ПГ на БСП лява България.

препоръчано

Мечтата за доброто на българите са промените на 10 ноември 1989 г. и бяха движеща негова сила, каза депутатът. И днес са актуални неговите послания към българите - да управляваме със сръчните ръце, умните глави и таланта на целия български народ, продължи Анастасов. Той непрестанно воюваше, за да наложи в България трите принципа: свобода, справедливост, солидарност на Социалистическия интернационал, където от 1893 г. до днес пълноправен член е партията на българските социалдемократи. И когато подписа Конституцията на 12 юли 1991 г. д-р Дертлиев написа: „това е широкият друм, по който ще минем, за да станем модерно, демократично и социално общество”.

Дали, обаче, това стана реалност? Сбъднаха ли се надеждите на милиони българи за един по-добър живот, където демокрацията ще върви ръка за ръка със социалната сигурност за утрешния ден за всеки българин? Трябва с огорчение да признаем: Не, категоричен бе Анастасов. Вместо капитализъм с човешки образ, за какъвто мечтаеше д-р Петър Дертлиев, действителността днес е съвсем друга. Вид капитализъм, където господар е царица Парица, добави той. И за да не се примиряваме с това и от център, и от ляво, и от дясно, е хубаво да проследим накратко живота на този голям български социалдемократ, посочи Анастасов и направи кратка хронология на приноса на д-р Дертлиев в най-новата българска история.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за Турски поток: Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за "Турски поток": Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО)
ново
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК