ПИК TV

ПИК TV: Държавните гори с ограничения за стопанската дейност са се увеличили с 200 000 хектара за 2 години

Само в ПИК
ПИК TV: Държавните гори с ограничения за стопанската дейност са се увеличили с 200 000 хектара за 2 години
Автор: ПИК
Дата
Дата
2969
Коментари
0

За 2 години площта на горите, които се стопанисват по специален начин, с определени ограничения нараства с около 200 000 хектара. Това каза заместник-министърът на земеделието Георги Костов при представяне на резултатите от реализиран проект на Изпълнителна агенция по горите за определяне на горите във фаза на старост в държавните горски територии, предаде БГНЕС.

„Ограниченията, които се налагат в тези 200 000 хектара, към този момент имат голямо обществено значение, имат значение за опазването на природата на страната и за всички елементи от това, което наричаме екологична верига”, посочи зам.-министърът. Георги Костов припомни, че през 2015 г. по предложение на земеделското министерство, правителството прие увеличаване на площта на т. нар. „защитни гори” в България със 105 000 хектара.

 

Още по темата
Вековните букови гори в „Централен Балкан“ на път да влязат в ЮНЕСКО
Часовник
13:02
Вековните букови гори в резерватите на територията на Национален парк „Централен Балкан“ - “Боатин“, „Царичина“, „Козя стена“, „Стенето“,...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

Мечо Пух отива при Прасчо и му казва: - Искаш ли да отворим заедно търговска фирма? - И какво ще правим - ще продаваме мед ли? - Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.