ПИК TV: Протестиращи срещу новите цени на тока: Кой процентите сгреши?

ЧАС ПИК

ПИК TV: Протестиращи срещу новите цени на тока: Кой процентите сгреши?

7567
на 29.07.2015
ПИК TV: Протестиращи срещу новите цени на тока: Кой процентите сгреши?

Последвайте ни в Google News Showcase

Протестът на работодателите и синдикатите срещу скока на цените на тока достигна сградата на Народното събрание, където протестиращите скандират: "Кой процентите сгреши?", "Кой поръча, кой гласува? Кой? Кой? Кой?".

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Внушителният протест с искане за реформи и спиране на кражбите започна преди час пред сградата на Министерски съвет, докато вътре кабинета провежда редовното си правителствено заседание. Протестиращите носят плакати с надписи "Няма да плащаме кражбите в енергетиката", както и такива с искания за оставката на председателя на КЕВР Иван Иванов. От КНСБ пък заявиха, че 5-те%, които правителството възнамерява да събира, ще доведат до фалит на редица производители на електроенергия. Работодателите отбелязаха, че за първи път в новата българска история те излизат на протест, за да запазят своите предприятия.

Преди да дойде пред Народното събрание протестът премина и под прозорците на Комисията по енергийно и водно регулиране. Пред сградата на регулатора недоволните от новото увеличение на тока призоваха председателят на КЕВР Иван Иванов да спре с демагогията и това да обяснява, че не може да бъде отложено поскъпването на тока. Те казаха също така, че регулаторът мълчи за това, че износителите на ток не плащат ценовата добавка "задължение към обществото".

Протестиращите продължиха шествието си със скандирания "Кой с тока ни краде – ДПС". На въпроса защо според протестиращите ДПС ги краде с тока, председателят на строителната камара в България Светослав Глосов заяви, че това е така, защото партията ДПС е внесла закон за централи, който произвеждат енергия от оборски тор. Настояваме за реформи и обективни цени на електроенергията, заявиха протестиращите. Искаме сметката да не бъде надписана, заяви Васил Велев, председателят на АИКБ.

Протестиращите подчертаха, че поскъпването на тока ще доведе до закриването на държавата, тъй като няма държава без индустрия. Те казаха още, че докато бъде въведена либерализацията на енергийния пазар от началото на следващата година индустрията ще бъде поставена на колене.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК